Burgemeester Wendy Verkleij kijkt hoe veteranen een krans leggen bij het herdenkingsmonument in De Zilk

De Zilk – Op de dag van de Nationale Dodenherdenking is een herdenkingsdienst gehouden in de Heilig Hart van Jezus-kerk in De Zilk. Leerlingen Cate Smit en Jasmijn Vermeulen uit groep 7 en 8 van de Egelantierschool hebben zelfgeschreven gedichten voorgedragen die in het teken van vrijheid staan. Ook werd gesproken door veteraan Mat van Vondelen.

In de toespraak van burgemeester Wendy Verkleij van Noordwijk werd stilgestaan bij de oorlog in Oekraïne en hoe de gemeenschap haar best heeft gedaan om vluchtelingen uit dit land op te vangen. Na afloop van de dienst heeft burgemeester Wendy Verkleij een krans gelegd bij het oorlogsmonument voor de kerk in De Zilk. Er waren zo’n 50 mensen aanwezig uit De Zilk bij de dienst.

Er wordt op de dag van de Nationale Dodenherdenking op meerdere momenten en plaatsen stilgestaan bij oorlog en overledenen. Om 15.30 uur is op de gemeentelijke begraafplaats in Noordwijk een herdenkingsdienst. In Noordwijkerhout bij het herdenkingsmonument om 18.45 uur en bij het oorlogsmonument aan de Oude Zeeweg in Noordwijk om 19.45 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in