Max Hudepohl startend op de bank, kon met een treffer de 4-7 nederlaag niet voorkomen tegen Jong Sparta. (Photo by Marcel van den Bos/Orange Pictures)

Lisse – Met slechts een schamel puntje uit de eerste vier competitieduels kreeg FC Lisse zaterdagmiddag in eigen huis een uitgelezen kans om aan het puntentotaal te werken. Met het bezoek van het nog altijd puntloze Jong Sparta op het programma was er de ploeg van oefenmeester Richard van Heulen veel aangelegen om die wens in daden om te zetten. Revanche nemen op de 0-5 oorwassing op Ter Specke van een week eerder tegen koploper HHC Hardenberg moest daarbij een extra motivatie zijn voor de thuisploeg. In, wat een waar doelpuntenfestijn werd, trok een verdedigend uitermate zwak FC Lisse echter met 4-7(!) aan het kortste einde.

Met Justin van der Putten in de basis, Max Hudepohl startte dit keer licht geblesseerd vanaf de bank, hoopte Van Heulen zijn aanval op orde te hebben. Daar had het er na twaalf minuten alle schijn van toen goaltjesdief Enzo Stroo zijn ploeg met een fraaie stift op een 1-0 voorsprong zette. Het jeugdige Jong Sparta reageerde echter als door een wesp gestoken. Tien minuten na de openingsgoal zette Jorn Triep buiten bereik van Richard de Groot zijn ploeg naast FC Lisse (1-1).  Daarmee was de Rotterdamse koek nog niet op. omdat het 16(!)-jarige talent Jesse Bal niet veel later voor de 1-2 tekende. Beide doelpunten werden overigens ingeleid door slordig spel van FC Lisse zijde.

Toen kort hierna zowel Enzo Stroo als Justin van der Puten geblesseerd uitvielen, Maxim van der Meer en Dyllandro Panka vulden de vrijgevallen plekken op, werd de opgave er voor de thuisploeg niet gemakkelijker op. Toch was het uitgerekend Maxim van der Meer die na een vloeiend uitgevoerde aanval over vier schijven de 2-2 liet aantekenen. Lang viel er niet te genieten van die gelijkmaker omdat Bal met zijn tweede goal van de middag niet veel later de 2-3 op het scorebord zette (2-3). Toen Hamza El Dahri de zoveelste fout in de FC Lisse-defensie afstrafte was ook de 2-4 een feit. De geel-blauwe gatenkaas was op slag van rust comleet  toen de bezoekers er uit een vrije trap ook nog een vijfde treffer aan wisten toe te voegen

Met zeven goals (2-5) in 45 minuten was de grote vraag hoeveel doelpunten beide teams er na de thee nog aan de zeven(!) treffers zouden toevoegen. De steeds duidelijkere onderlinge Lissese onmin binnen de witte lijnen beloofde daarbij weinig goeds voor de thuisploeg. Trainer van Heulen slachtofferde halverwege het tweetal Mussche  en Brinkman ten faveure van het duo Baly en Kasanwirjo. Laatstgenoemde tekende direct na de thee voor de 3-5 zodat er toch weer sprake was van een wedstrijd. FC Lisse zette hierna aan in de jacht op de aansluitingstreffer, maar moest na ruim een uur lijdzaam toezien dat ook Jaap Zwetsloot geblesseeerd de zijlijn diende op te zoeken.

Jong Sparta hervond zichzelf hierna wat meer.  Dat leidde uiteindelijk tot de 3-6 van Mehmet Yuksel die ook al de vijfde Rotterdamse treffer voor zijn rekening had genomen. Invaller Max Hudepohl maakte namens FC Lisse het tiental hierna vol (4-6). De korfbalachtige tussenstand kreeg op de valreep nog wat meer cachet toen de Rotterdamse formatie de zevenklapper op het scorebord zette.

Door deze nederlaag is FC Lisse in het twijgfelachtige bezit van de rode lantaarn in de Betnation League. Om die verlaten staat het voor de opdracht om a.s. zaterdag bij Jong Almere City de punten wel in de wacht te slepen.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in