Noordwijk – Bij Strandplaats Nederzandt kwamen op zondagochtend verschillende honden en hun baasjes bijeen voor de Dogs for Dogs beachwalk. Monique Imanuel, de initiatiefneemster, organiseerde de beachwalk voor de tweede keer en met succes: er waren ruim 150 aanmeldingen.

De beachwalk begon bij de strandopgang van Nederzandt en was ongeveer vijf kilometer lang. De deelnemers konden naast een wandeling op het strand ook genieten van een optreden van de Amerikaanse countryzangeres Pam McBeth. Daarnaast was er een speciaal ingerichte ‘photobooth’, waar de honden door een professionele fotograaf op de foto werden gezet. Om de opbrengst te verhogen werd er ook een loterij georganiseerd en konden mensen hondenaccessoires kopen bij een stand. De motivatie om mee te doen is voor de meesten hetzelfde: het is voor een goed doel en het is leuk om andere mensen met honden ontmoeten.

De Dogs for Dogs beachwalk is ontstaan uit de betrokkenheid die Monique en haar man Glenn voelden voor een asiel in La Linea. Hier waren zij diep onder de indruk van het werk van de vele vrijwilligers en met een evenement wilden ze geld op halen voor dit Spaanse asiel. Bij deze tweede editie is de opbrengst echter niet enkel meer voor het asiel in La Linea, maar ook voor twee andere stichtingen. ‘Love for strays Nederland’ is één van die goede doelen, waar geld naar toe zal gaan. De stichting haalt zwerfhonden- en katten naar Nederland vanuit het Griekse eiland Lesbos. Op deze manier proberen zij de dieren te redden en een veilig thuis te geven. Voorzitter Lianne Swinkels is erg blij met de hulp; ze geeft aan dat het veel tijd en geld kost om de honden en katten op te halen. In het laagseizoen is Lesbos bijvoorbeeld moeilijker bereikbaar, wat enige beperkingen oplegt. Daarnaast werken ze alleen met vrijwilligers, dus iedere euro is welkom.

De opbrengst was in 2019 € 6.750. Monique Imanuel en de gehele organisatie van de Dogs for Dogs beachwalk hopen op net zo’n succes als de vorige editie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in