Foto: Dietmar Lander, Unmanned Valley

Bollenstreek – Holland Rijnland gaat in zee met Unmanned Valley, Greenport Duin- en Bollenstreek, NL Space Campus en de gemeente Katwijk om de sierteelt te vernieuwen. Omdat de Europese Commissie het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen drastisch wil verminderen, is het project ‘Remote Sensing voor de Sierteelt’ leven in geblazen. De vijf partijen hebben woensdag een mission statement ondertekend.

Met diverse sensortechnieken willen de organisaties het bollenveld innoveren door natuurvriendelijke  oplossingen te vinden om gewassen te beschermen. Satellieten die op grote schaal data verzamelen kunnen waardevolle inzichten geven van het veld en door middel van drones met moderne sensoren kunnen telers probleemgebieden en zelfs specifieke gewassen inkijken. De data die hieruit voorkomt, wordt geanalyseerd door Artificial Intelligence (AI), hierdoor kunnen ziektes, voedseltekorten of plagen eerder worden aangetroffen.

1 REACTIE

  1. Dit is weer typisch de vlucht naar voren waar iedereen tegenwoordig zo dol op is. De techniek gaat, in de toekomst, al deze problemen oplossen. Heel weinig concreet en nog minder realistisch. En ondertussen worden bodem en water nog meer verontreinigd.

    We weten inmiddels al 100 jaar dat monoculturen zoals die in de bollenstreek gebruikelijk zijn garant staan voor bodemuitputting, ziektes en plagen, maar we blijven voor het geld gaan.

    Voor degenen die hierop gaan reageren; dat ik er geen verstand van heb en me er niet mee moet bemoeien heb ik al zo vaak gehoord, reageer zakelijk en oplossingsgericht graag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in