Vwo6 van het RLS viert de dag van de Duitse taal met presentaties voor de Duitse ambassadeur in Nederland, dhr. dr. C.J. Nunn. Bron: Rijnlands Lyceum Sassenheim

Sassenheim – De Duitse ambassadeur in Nederland, dr. Cyrill Jean Nunn, bracht donderdag een bezoek aan het Rijnlands Lyceum Sassenheim in het kader van de Dag van de Duitse Taal. De heer Nunn woonde twee lessen Duits bij, waaronder die van mavo2, die enkele weken Duitse les hebben gevolgd, en vwo6, waar de eindexamenleerlingen zich voorbereiden op het Duitse examen.

Tijdens het bezoek stelden de mavoleerlingen zich in het Duits voor aan de ambassadeur. De eindexamenleerlingen verwelkomden de ambassadeur met het Duitse nummer ‘Atemlos durch die Nacht’ van Helene Fischer. Daarna bespraken de vwo-leerlingen hun persoonlijke banden met Duitsland, vakanties in Duitse streken en de relatie tussen Nederland en Duitsland.

De leerlingen waren voorbereid en zenuwachtig, maar de ambassadeur en de docenten waren enthousiast over hun inzet. De heer Nunn benadrukte het belang van directe communicatie in de Duitse taal en beantwoordde diverse vragen van de leerlingen over zijn ambassadeurschap en de verschillen tussen Nederlandse en Duitse cultuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in