Foto Meerlanden l Rob Essenberg

Bollenstreek – Het Regionaal Sorteer Centrum (RSC), dat voor Meerlanden afgedankte elektrische apparaten verwerkt voor verdere recycling, heeft als eerste in Nederland een Re-Use certificering behaald.

Dit maakt de stap van recycling naar refurbishing mogelijk. Ofwel van sorteren en demonteren naar hergebruik van onderdelen in nieuwe apparaten. Er loopt inmiddels een proef met een wasmachineproducent. Hierbij worden door RSC onderdelen teruggeleverd aan de producent voor hergebruik. Het uiteindelijke doel is om alle onderdelen van de wasmachines te hergebruiken. Dit kan worden uitgebreid naar andere huishoudelijke apparaten, zoals stofzuigers.

Naast de koppeling met het bedrijfsleven bieden de activiteiten ook mogelijkheden voor leerwerktrajecten voor studenten van praktijkscholen, ROC’s in de regio en voor statushouders.

Aanvulling van de redactie: naar aanleiding van een reactie op dit bericht heeft Meerlanden gereageerd: ze zijn de eerste Re-Use gecertificeerde in Nederland voor groot witgoed.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in