Foto: Willem Krol

Sassenheim – Het echtpaar Co en Arenda Huijsen-Koning uit Sassenheim vierde woensdag hun zestigste huwelijksjubileum. Deze bijzondere mijlpaal werd gevierd met een bezoek van Carla Breuer, de burgemeester van Teylingen. Later verzamelde de familie zich in het huis van hun oudste zoon, waar (klein)kinderen vanuit Amsterdam en zelfs Australië samenkwamen. De viering wordt zaterdag voortgezet bij De Zeemeeuw in Noordwijk.

Het echtpaar woont al 18 tevreden jaren in Sassenheim. Ze kozen ervoor om naar Sassenheim te verhuizen omdat hun oudste zoon al in de buurt woonde. Bovendien verloor Arenda’s oudste broer in 1940, slechts twee dagen na het begin van de oorlog, zijn leven in Valkenburg, waardoor het echtpaar een sterke band met deze regio voelde.

Hun liefdesverhaal begon op de Kweekschool Coevorden, een school voor de opleiding van onderwijzers en onderwijzeressen in het lager onderwijs. Na hun ontmoeting verhuisden ze naar Rotterdam en later naar Stadskanaal, waar Co directeur werd van een basisschool.

Het echtpaar hebben elkaar op 25 oktober 1963 het ja-woord gegeven. Samen hebben ze drie zoons en twee kleindochters. Co heeft in zijn leven gediend in de militaire dienst, was directeur van een basisschool in Stadskanaal en was actief bij de plaatselijke filmclub. Arenda was werkzaam als secretaresse in Emmen en bij de handelsvereniging R.S. Stokvis & Zonen in Rotterdam.

Arenda schrijft nog altijd korte verhalen, met twee bundels op haar naam en zelfs een nominatie voor de Baarnse Literatuurprijs. Daarnaast heeft ze een passie voor pianospelen, muziek componeren en recenseren. Co blijft actief betrokken bij videoproducties en is een gewaardeerd lid van een historische vereniging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in