De plek waar nieuwbouw moet komen (foto: de Groene Greef)

Lisse – ‘Er ligt echt nog geen plan, maar dit is wel de eerste stap’. Zo sloot wethouder Langeveld donderdag de discussie af over het bouwen van woningen bij De Greef. De volledige raad sloot zich aan bij het voorstel om daar, in overleg met omwonenden, 40 jongerenwoningen te realiseren. De eerdergenoemde zes verdiepingen zijn niet vastgelegd als kader voor het bouwen van woningen.  

Volgens de wethouder kijken omwonenden argwanend naar dit project. Eerder spraken verschillende bewoners al in tijdens de gemeenteraadsvergaderingen om hun zorgen te uiten. Wethouder Langeveld wil het gesprek aan gaan en heeft de verwachting dat het goed gaat komen. 

In voorafgaande vergaderingen was vooral de VVD kritisch over het aantal woningen. Zij hadden liever een groene invulling gezien, terwijl Nieuw Lisse nog meer woningen zou willen, mocht dat mogelijk zijn. Martijn Tibboel (VVD) stemde wel in met het voorstel en zei een goede verliezer te zijn. De VVD zal vanaf nu constructief meedenken over de verdere invulling.  

1 REACTIE

  1. Is te klein stuk grond om ook nog parkeerplaatsen aan te leggen. Dus ondergrondse parkeergarage. Met De Greef naast de deur wordt dat damwand plaatsen voor gevorderden en kom je uiteindelijk ver boven een miljoen per woonruimte uit. En dan nog geen levenslange garantie om De Greef buiten de deur te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in