foto Mark Kool

Noordwijk – Van Haaster Vastgoed B.V. uit Wassenaar heeft de panden en grond van het failliete tuincentrum TuineXtra in Noordwijk gekocht. Van Haaster Vastgoed is al eigenaar van verschillende vestigingen van Tuincentrum De Bosrand.

Voor het perceel van TuineXtra met daarop bedrijfspanden, een bedrijfswoning en parkeerplaats is 3,5 miljoen euro betaald. De voormalig eigenaresse van het perceel, mevrouw Caspers, laat weten blij te zijn met de deal. Eerder kon Caspers haar tuincentrum niet verkopen omdat de gemeente Noordwijk een grondclaim op haar perceel legde. Hierdoor moest zij eerst haar grond te koop aanbieden aan de gemeente Noordwijk.

Nadat Noordwijk na lang soebatten toch afzag van aankoop, kon mevrouw Caspers weer in gesprek met de partij waarmee ze voor de grondclaim al in onderhandeling was over de verkoop. Volgens Caspers is de nieuwe eigenaar van plan om op de plek ook weer een tuincentrum te vestigen. Hierover zou nog wel gesproken moeten worden met de gemeente Noordwijk.

21 REACTIES

 1. Geweldig!
  Het enige minpunt van deze locatie is de bereikbaarheid voor fietsers, maar dat is het hebben van een tuincentrum zo dichtbij het wel waard.

 2. Fantastisch dat dit waarschijnlijk wel een tuincentrum locatie blijft !!
  Voor je het weet landen er UFO’s met groene mannetjes als je het aan de gemeente overlaat!

 3. Leuk voor mevrouw Caspers dat het verkocht is,goed is het ook als het weer een tuincentrum wordt (lekker dichtbij ).

 4. Een dikke vinger naar deze gemeente en nu nog een excuus naar mevr Caspers het was een schandaal maar daar leren ze niets van . Hoogmoet komt voor de val ,

 5. “Nadat Noordwijk na lang soebatten toch afzag van aankoop, kon mevrouw Caspers weer in gesprek met de partij waarmee ze voor de grondclaim al in onderhandeling was over de verkoop”. Is de koper dan nu ook de partij waar het eerder al zo goed als aan verkocht was?

 6. Dat is zal wel platgooien en herbouwen worden om het een Bosrand-waardige uitstraling a la vestiging Oegstgeest te geven.

 7. Wat fijn dat er weer een Tuincentrum komt op dezelfde plek. De Bosrand dus. Wel wrang dat die zelfde Bosrandketen het faillissement van Tuin Extra heeft veroorzaakt. Zo werkt het dus.
  De kleintjes kapotmaken. Ja , toch jammer dus!

 8. Blij as het een tuincentrum blijft voor Noordwijk en Voorhout. Wellicht kan de nieuwe eigenaar ook iets betekenen in de bereikbaarheid voor fietsers en voetgangers. Geen stoep vanaf de bushaltes of goede/veilige oversteeklaats, maar al heel blij als het (hopelijk) een tuincentrum blijft.

 9. Wat goed dat het is overgenomen door de bosrand
  Ik als voormalig vertegenwoordiger van gardena heb ik tuinextra meer als 20 jaar bezocht. Ik wens Rita Caspers heel veel geluk en een goede gezondheid.

 10. waarom willen mensen graag weer hetzelfde op een lokatie terug? een mooi bouwplan daar hebben we meer aan? en zo’n prijzig tuincentrum die hebben we al teveel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in