Hotel Waikiki

Noordwijk – De eigenaresse van hotel Waikiki aan de Katenblankweg blijft proberen de gemeenteraad op andere gedachten te brengen wat betreft de invulling van het gebouw. De gemeenteraad besloot onlangs dat de verhuur aan arbeidsmigranten niet is toegestaan.

Het geschikt maken van het gebouw als hotel is volgens de eigenaresse financieel economisch niet verantwoord. Ook de parkeernorm is daarbij een probleem. Die norm speelt ook een rol bij het ombouwen tot een woonfunctie. De eigenaresse zegt dat dit ook niet haalbaar is omdat ze zich dan aan de woonvisie moet houden, dat betekent voor een groot deel appartementen die binnen de betaalbare sector vallen.

De eigenaresse zegt met de rug tegen de muur te staan. Ze voorspelt dat het gebouw ingenomen wordt door krakers en dat er ook een nieuwe shame plek kan ontstaan. Ze wil daarom door de gemeente uitgenodigd worden voor de bespreking van ‘een oplossing naar tevredenheid van alle betrokkenen’.

11 REACTIES

  1. Wat een beleid waar moeten die hard werkende mensen naar toe of gaan jullie dat doen op dat gemeentehuis . Als het hotel wordt heb je meer parkeer overlast dan nu maar over parkeren weten jullie ook niks het zal wel niet passen op die plek maar vergeet niet dat zijn opk mensen die daar wonen . Of mag je er alleen wonen als je een dikke bankrekening hebt . Wat een arrogantie mevr Balk afbreken en laten liggen dat puin maar blijf ze lastig valen dat stelletje daar op de Voorstraat.

    • Heb er tegenover gewoond maar ben er weg gegaan, overlast ten top, drugs, drank en ruzies op straat, om de paar weken de brandweer voor de deur, over parkeren maar niet te spreken. Deze invulling op deze locatie is gewoon niet passend en ongewenst, met alle respect maar mvr balk is hier niet voor niets zelf verhuisd uit de woning ernaast.

  2. Eerst jaren gedogen en dan handhaven Schandalig wat die gemeente allemaal uithaalt die mensen die hier komen werken die hebben ook recht op een goed onderkomen er is toch geen andere woon ruimte voor ze wat betaalbaar is Dat zooitje van de gemeente moet juist blij zijn dat Waikiki ze onderdak aanbied in plaats van handhaven

  3. Niet haalbaar? Eerst jaren onrechtmatig geld verdienen over de rug van arbeidsmigranten en dan klagen dat rechtmatige inzet te weinig geld op levert. Daarnaast dreigen / chanteren met verpaupering en overlast (krakers) om verruiming van de bestemming mogelijk te maken.

    Mevrouw Balk woonde er jaren naast en heeft, waarschijnlijk vanwege de overlast, een mooie GOM villa gekocht en verhuurt beide villa’s naast Waikiki ook aan overlast gevende huurders. Zou haar sieren als ze er nu voor kiest om een mooi plan neer te leggen voor Waikiki en de twee villa’s die aan de parkeernorm en sociale verhoudingen voldoet. Volgens mij moet dat prima mogelijk zijn.

  4. Het hele dorp is een klere bende maar dat doen die lui op de voorstraat eerst alles toe staan en dan gaan handhaven en dan een hotel van maken die komen zeker op de fiets . Weten jullie wel waar je mee bezig ben van der Valk hotel heeft zeker geklaagd. Nee arbeiders en migranten horen niet op zee maar in Nw Hout en Noordwijk Binnen want zee is een kuuroord . 😊laat ons niet lachen .

  5. Wat is nou het verschil Arbeidsimigranten die boeken voor een jaar of toeristen boeken voor een jaar laat die hotenmodoten van de gemeenten dat is uitleggen zelf stoppen ze vluchtelingen op leeuwenhorst en dat mag wel het is een groten benden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in