Noordwijk – Er komt een einde aan de rondvluchten met de Dakota, het voormalige regeringsvliegtuig van prins Bernhard. Door de krimp van Schiphol is er niet voldoende plaats meer op de luchthaven en de Dakota voldoet straks niet aan de milieu-eisen. De Dutch Dakota Association, opgericht door Noordwijker Anne Cor Groeneveld, onderhoudt en vliegt de historische DC-3 met 120 vrijwilligers, maar besluit nu zelf te stoppen. Dit jaar maakt de Dakota nog 200 vluchten en vliegt bij de 80-jarige herdenking van D-day in Normandië.

3 REACTIES

  1. Zeer jammer dat ook dit prachtige initiatief een einde gaat krijgen, velen hebben genoten van deze fantastisch mooie vluchten. Ik/wij gaan nogmaals een bollenstreek vlucht maken. Helaas door wegvallen van de sponsering en ook de verkrijgbaarheid van de specifieke brandstof is het ook steeds moeilijkere om dit mogelijk te blijven maken.

  2. Van de zotte als dit soort oude toestellen die geweldig worden onderhouden door een groep mensen die daar weer hun hele ziel en zaligheid in stoppen moet verdwijnen. 1 Bom in de oorlog van Rusland/Ukraine geeft meer vervuiling dan 10jaar die Dakota te laten vliegen. Zie het allemaal effe in perpectief! Ga eens op vakantie in het buitenland, Azie, Afrika wat je dan allemaal aan vervuiling tegenkomt.

    Wat een waanzinnigheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in