Koningin Máxima op bezoek bij de Jojo (foto Mark Kool)

Sassenheim – Het gemeentebestuur van Teylingen wil het leegstaande pand Kastanjehof in Sassenheim gaan verhuren aan de Stichting Repair Café Teylingen/Ontmoetingswerkplaats de JoJo. Het zou gaan om een huurovereenkomst van maximaal 5 jaar. Dat heeft het gemeentebestuur laten weten in een brief aan de gemeenteraad.

De JoJo is nu gevestigd in de voormalige supermarkt Hoogvliet aan het Hortusplein. Die locatie moeten ze per oktober van dit jaar verlaten In het pand zit onder andere een weggeefwinkel, een Repair Café, een fietsenwerkplaats en een naaiatelier. Het is een plek waar sociaal kwetsbare mensen een dagbesteding vinden.

Het project ontving vorig jaar nog het Appeltje van Oranje voor de inzet om diverse groepen mensen met elkaar te verbinden. In dat kader bracht Koningin Máxima in februari van dit jaar een werkbezoek aan de JoJo.

Lisa de Blok van de JoJo zegt erg blij te zijn met de nieuwe locatie. ‘We zijn eigenlijk al zeven jaar op zoek naar een andere locatie. Op onze huidige plek zouden we eigenlijk maar twee jaar kunnen blijven zitten, dat zijn er nu al acht. Een andere locatie vinden bleek moeilijk te zijn. We zijn dan ook superblij dat het nu eindelijk gelukt lijkt.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in