Bron: Liander

Hillegom – Nieuwe bedrijven die zich willen vestigen of uitbreiden in Hillegom kunnen niet zomaar meer een elektriciteitsaansluiting krijgen, zo meldt netbeheerder Liander. Het elektriciteitsnet dat Hillegom van stroom voorziet, heeft de maximale capaciteit bereikt. Ook delen van Noordwijk en Lisse vallen onder dit netwerk.

Omdat de vraag van bedrijven naar duurzaam opgewekte elektriciteit snel stijgt, is de maximale capaciteit van het elektriciteitsnet Hillegom bereikt. In andere gebieden van Holland-Rijnland kampt Liander ook met stroomtekorten. Zo had het elektriciteitsnet in Noordwijk in januari al het maximum capaciteit bereikt.

Liander is in gesprek met gemeente Hillegom om een nieuw, zwaarder elektriciteitsstation te bouwen. Wethouder Karin Hoekstra laat weten dat de bouw van een nieuw elektriciteitsstation een hoge prioriteit is en dat de gemeente samen met de netbeheerder op zoek is naar een geschikte locatie. Liander verwacht op zijn vroegst dat in 2028 capaciteit voor grootgebruikers weer in orde te hebben. Voor particulieren heeft dit probleem geen gevolgen.

Liander organiseert een webinar op 4 juli om geïnteresseerden bij te praten over de oorzaken en oplossingen.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in