Foto: Sportbedrijf Noordwijk

Noordwijkerhout – Leerlingen van De Nieuwe School drinken alleen nog maar water uit hun eigen fles. Via een bijdrage uit het Leefstijlakkoord heeft de school een persoonlijke drinkfles voor elke leerling ontvangen. Leerlingen nemen geen drinken meer mee naar school. Zo is het voor iedereen duidelijk dat op deze school alleen water gedronken wordt.

Afgelopen woensdag is op de school de afsluiting van het onderwijsthema “water” gevierd. Twee maanden lang heeft de gehele school gewerkt met dit thema. Voor de afsluiting zijn ouders en andere familieleden uitgenodigd. Zij zijn rondgeleid en konden zien en horen wat de leerlingen allemaal geleerd hadden.

Aan de start van het thema ontving de school vanuit Goed Bezig informatie en spelvormen over water drinken. Docenten zetten deze in om betrokkenheid van leerlingen en hun ouders te stimuleren. Alle leerlingen vulden op watermeterkaartjes een week lang in wanneer ze een glas water dronken. Leerlingen van groep 6/7/8 berekenden vervolgens hoeveel water er in totaal op school is gedronken.

Op school is ook een spel gespeeld waarbij leerlingen de hoeveelheid suiker in dranken inschatten. Daarna kregen leerlingen een flyer mee naar huis. Hiermee kunnen zij hun ouders uitdagen dit ook in te schatten. Dit heeft zowel kinderen als ouders meer bewust gemaakt van de hoeveelheid suiker in dranken.

In september organiseert Goed Bezig de Drink Water Week, waarin alle scholen in de gemeente Noordwijk ondersteuning kunnen krijgen bij het integreren van waterdrinken in het onderwijs.

 

1 REACTIE

  1. Ik zou het waterdrinken maar niet ten overvloede promoten. Is het nog wel zo gezond met in het water restanten van medicatie, drugs, chemische middelen, enz.?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in