Foto: Esther Kortekaas

Voorhout – Esther Kortekaas, kunstenares uit Voorhout, heeft Boerhaavebirds gemaakt uit het hout van de boom in de Boerhaavetuin die is omgewaaid tijdens de storm Poly in juni 2023. De kunstwerkjes zijn via social media verkocht en de opbrengst wordt op 5 juli gedoneerd aan de Boerhaavetuin. Esther zegt dat het om een flink bedrag gaat.

Storm Poly heeft vorig jaar een van de lindebomen laten sneuvelen die naast de poort van de Boerhaavetuin in Voorhout heeft gestaan. Esther, die vlak in de buurt woont, heeft toen wat hout van de boom gekregen om er wat creatiefs van te maken. Een ander kunstproject dat is voortgekomen uit de omgevallen boom, is het uilenbankje dat nog steeds in de tuin staat.

Het uilenbankje, gemaakt door een andere kunstenaar, heeft haar geïnspireerd om ook met de resten van de boom aan het werk te gaan. Van het hout zijn er door haar man sokkeltjes gezaagd. Daarop heeft Esther de Boerhaavebirds gemaakt, vogeltjes die lijken op brons, maar dat niet zijn.

In eerste instantie had Esther negen Boerhaavebirds gemaakt, maar door de populariteit op social media en de vraag van mensen naar de kleine vogeltjes, heeft ze er meer bij moeten maken. “Ik denk dat ik er zo’n 35 á 40 heb gemaakt”, meldt de kunstenares.

Esther overhandigt vrijdag 5 juli, precies een jaar nadat de boom is omgevallen, een cheque aan de voorzitter van de Boerhaavetuin. Hoeveel de Boerhaavebirds hebben opgebracht, wordt pas bij de overhandiging onthuld. Met het geld worden metalen afzettingen aangeschaft om langs de ronde borders te plaatsen zodat het makkelijker te maaien is.

Foto: Esther Kortekaas

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in