In 2022 won Theater Teylingen de eerste prijs.

Teylingen – Eenmaal per jaar zet de gemeente Teylingen activiteiten en projecten van en door vrijwilligers in het zonnetje. Dat gebeurt in de vorm van de Teylinger vrijwilligersprijzen: een trofee en een geldbedrag als eerste prijs, geldbedragen voor de 2e en de 3e prijs. 

Voor de Teylinger vrijwilligersprijzen 2023 zijn veertien projecten genomineerd. De uitreiking zal plaatsvinden op 8 december. Maar eerst mag het publiek een winnaar kiezen via een internetpoll. Deze is geopend van 18 tot en met 26 november. 

In de weken voorafgaand aan de Publiekspoll zal van elke genomineerde een vlog verschijnen op de socials. Afgelopen week kwamen de vlogs van Kindervakantieweken Warmond en de vrijwilligers van Langeveldshof Sassenheim online. Volg het Youtubekanaal van Welzijn Teylingen om uiteindelijk alle vlogs te bekijken. De eerste twee genomineerden stellen zich voor: 

Kindervakantieweken Warmond 

In de laatste week van de schoolvakantie organiseren zo’n vrijwilligers uit Warmond de kindervakantieweken, al ruim 35 jaar. Dit jaar deden 160 kinderen mee. Ouders en vrijwilligers bezorgen hen onvergetelijke dagen in de buitenlucht, volop beweging en avontuur. De vakantieweken verbinden kinderen en hun ouders binnen dorp (en inmiddels ook in Teylingen), geven alle kinderen een kans om mee te doen, betrekt alle generaties, en lopen niet weg voor actuele maatschappelijke thema’s. 

Vrijwilligersploeg van Langeveldshof 

Langeveldshof is er voor mensen die baat hebben bij een of meer gezellige ochtenden of middagen per week, met zorg en activering. Deze ontmoeting geeft hen structuur, leuke activiteiten, beweging en vooral gezelligheid. De activiteiten worden bedacht en uitgevoerd door vrijwilligers en er is één verzorgende bij elke groep. Vijf dagen per week. Dat betekent voor deelnemers en vrijwilligers veel. Een van de vrijwilligers: “Ik ben verkocht”, de mensen brengen zoveel warmte terug. We hebben heel veel schik. Het is niet altijd alleen maar leuk; er zijn ook verdrietige of intense verhalen. Daar luisteren we naar.”  

Youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCXy-Ud19vj-JgSw63oMEKKA 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in