Rowdy van der Putten tekende bij ADO'20 met het hoofd voor de winnende treffer (Archieffoto Orange Pictures)

Lisse – In Heemskerk traden ADO’20 en FC Lisse zondagmiddag aan in de strijd om de punten. Thuisploeg en promovendus ADD’20 kan met zestien punten uit elf duels bogen op een uitstekende debuut in de Betnation Divisie. FC Lisse daarentegen kent een dramatische seizoensstart, hoewel er in de afgelopen duels wel tekenen van herstel zichtbaar waren. Met twee punten uit tien duels wachtten de Ter Specke-bewoners voor aanvang nog altijd op de eerste seizoenszege. De laatste competitieoverwinning dateert voor FC Lisse inmiddels alweer van 15 april.j.l.

Bij FC Lisse, dat door blessures nog altijd geen beroep kan doen op een aantal basiskrachten, maakte Ricardo van Rhijn zijn debuut in Heemskerk. De oud-international (32), met acht caps achter zijn naam, kwam in het verleden uit voor o.a. Ajaz, AZ en Club Brugge. De ex-prof trainde al ruim twee maanden mee op Ter Specke om deze zondag in Heemskerk van de partij te zijn.

Vanaf de aftrap had de thuisploeg in eerste instantie het betere van het spel. Dat leverde echter geen echte mogelijkheden op. Dat was na twintig minuten aan de overzijde anders na een hoekschop van Remi van Ekeris. Dyllandro Panko was er als de kippen bij om het leer bij de tweede paal in de rebound van dichtbij achter ADO’20-goalie Gennaro Liklikwatil te werken (0-1). Die voorsprong deed het zelfvertrouwen van de formatie van Sjaak Polak zichtbaar goed. Met bevlogen spel werden de gastheren voldoende van de goal van Joost Meendering gehouden. Het herwonnen zelfvertrouwen vertaalde zich na 38 minuten zelfs in een 0-2 voorsprong toen, na een vlot uitgevoerde counter, een voorzet van Max Hudepohl door Rowdy van der Putten met het hoofd met een Bep Bakhuis snoekduik op de juiste waarde werd geschat. Een redding op de doellijn van Ricardo van Rhijn zorgde er hierna voor dat FC Lisse met een comfortabele 2-0 voorsprong aan de thee kon.

Zonder wissels aan beide zijden was het aan FC Lisse om op weg te gaan naar de eerste overwinning in deze voetbaljaargang. A(anhouden) D(oet) O(verwinnen) kon tegen de goed gesloten FC Lisse verdediging in het eerste kwartier na de rust geen vuist maken. Dat veranderde rond het uur. Na een ADO’20 hoekschop was het goalie Joost mendering die op een kopbal adequaat op een kopbal reageerde. Niet veel later diende de FC Lisse-goalie alles uit de kast te halen om een vlammend afstandsschot vanaf randje zestien onschadelijk te maken.

Met het ingaan van de slotfase was de spanning helemaal terug op Sportpark De Vlotter toen Milan Zonneveld voor de Heemskerkse aansluitingstreffer tekende (1-2). Met nog tien minuten en de nodige blessuretijd te gaan, was het de vraag of FC Lisse met de druk kon omgaan om de drie punten over het laatste fluitsignaal te tillen. Met een alles-of-niets offensief trachtte de thuisploeg nog te reddden wat er te redden viel. FC Lisse hield, ondanks vijf minuten blessuretijd, stand onder de Heemskerkse druk zodat geel-blauw voor de eerste keer van het seizoen als overwinnaar van het veld stapte.

Bij FC Lisse-captain Toon Zwetsloot kon de vreugde na afloop niet op. “In de eerste helft hebben we uitstekend gevoetbald. Het gaat eindelijk de goede kant op bij ons. Dit zat er wel een beeetje aan te komen, maar toch. De tweede helft hebben we alleen maar kunnen tegenhouden. Daar zijn we gelukkig in geslaagd. Hopelijk is dit de bevrijding waar we zolang op hebben moeten wachten”.

FC Lisse vervolgt de competitie a.s. zaterdag in eigen huis met een duel tegen De Treffers. De formatie uit Groesbeek draait dit seizoen uitzonderlijk goed mee in de Tweede Divisie als naaste belager van koploper Spakenburg. Het zal om die reden -opnieuw- een zware kluif worden om de punten te bemachtigen. Aftrap op Ter Specke om 14.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in