FC Lisse kan weer juichen na daverende 1-4 zege bij Koninklijke HFC (Archieffoto Orange Pictures)

Lisse – Na het late verlies van een week eerder tegen Rijnsburgse Boys trok FC Lisse zaterdagmiddag naar de Spanjaardslaan in Haarlem voor de ontmoeting met middenmoter Koninklijke HFC. Wat niemand vooraf voor mogelijk had gehouden gebeurde. De ploeg van Sjaak Polak keerde na een overtuigende partij voetbal met een ruime 1-4 overwinning huiwaarts.

De goed nieuws show kon zaterdagmiddag in Haarlem niet op voor FC Lisse. Fris en fruitig voetballend zat FC Lisse met een 0-3 voorsprong halverwege al op rozen. Tel daarbij op dat verdediger  Kevin van der Zwet na negen maanden blessureleed in de basis startte en de van kwetsuren terugkerende Enzo Stroo en Jaap Zwetsloot deze middag als invaller in de ploeg terugkeerden, dan is het duidelijk dat de feestvreugde na afloop in het Lisse-kamp volledig was.

Wie FC Lisse voor de pauze over het veld zag dartelen zal zich afgevraagd hebben hoe deze ploeg voor aanvang van dit treffen in het bezit was van de rode lantaarn. Het begon voor de FC allemaal met de snelle openingsgoal. Na een ferme uithaal van FC Lisse-captain Toon Zwetsloot was het al snel raak. De 0-1 gaf geel-blauw vleugels.  Omdat een aantal uitstekende Lissese mogelijkheden hierna onbenut bleven, duurde het tot een klein halfuur voordat de 0-2 het levenslicht zag. Een perfecte voorzet van Max Hudepohl werd door Qiniso Nogobese met het hoofd achter de boomlange Tom Boks tegen het nylon gewerkt.  Waarna kort voor de thee Max Hudepohl opnieuw de aangever was voor Maxim van der Meer die de 0-3 binnenwerkte.

Na de doelwisseling beet de thuisploeg wel wat meer van zich af. Verder dan een bal die van de doellijn werd gewerkt kwamen de gastheren niet. Na een uur spelen was het opnieuw Ngobese die op de goede plek stond om het geelblauwe kwartet vol te maken (0-4). Dat de thuisploeg een klein kwartier voor tijd de spreekwoordelijke eer nog wist te redden via Roy Castien telde alleen voor de statistieken.  De 1-4 voorsprong kwam niet meer in gevaar, zodat FC Lisse de laatste plaats na afloop kon overdoen aan het ook deze zaterdag verliezende  Excelsior Maassluis.

FC Lisse speelt voor het ingaan van de winterstop a.s. zaterdag haar laatste duel van het kalenderjaar 2024. Op Ter Specke krijgt de formatie van Sjaak Polak bezoek van het Amsterdamse AFC. Aftrap om 14.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in