Sjaak Polak ziet zijn ploeg tegen Rijnsburse Boys in de slotfase de punten volledig verspelen (Foto Orange Pictures)

Lisse – Voor FC Lisse was het in de strijd tegen degradatie van het grootste belang om zaterdagmiddag in eigen huis de punten aan boord te houden in de dery tegen Rijnsburgse Boys. Net als bij FC Lisse is ook op Middelmors de trainer dit seizoen vroegtijdig de laan uitgestuurd in een poging de resultaten een boost te geven. Dat laatste lukten de bezoekers in de slotfase uiteindelijk. De 1-0,  die heel lang op het scorebord stond, veranderde in de slotfase in een voor FC Lisse dramatische 1-2. Door de tiende nederlaag van het seizoen bungelt geel-blauw daardoor nog altijd op de laatste plaats van de ranglijst.

Lang, heel lang duurde de aftastende fase in de derby op Ter Specke. Beide teams gaven elkaar in een matige eerste helft weinig toe. Dat leidde ook nauwelijks tot echt uitgespeelde mogelijkheden. Met kansen voor Daan Walraven en Delano Assante aan Rijnsburgse kant en wat prikjes van de thuisploeg zijn de hoogtepunten van de eerste helft genoemd. Die leek op een 0-0 tussenstand af te stevenen, totdat de Rijnsburgse Boys-goalie Guus Zuidema, de sluitpost verving Wesley Zonneveld, bij een Lissese hoekschop in de fout ging, waarna Tim Brinkman de 1-1 van dichtbij liet aantekenen.

Na de thee werd het allemaal wat aantrekkelijker. Met binnen een kwartier een goede mogelijkheid aan beide zijden bleef de 1-0 intact. Naarmate de tijd vorderde begreep Rijnsburgse Boys dat de druk er op moest. FC Lisse moest terug tegen de opportunistisch spelende tegenstander.

De thuisploeg hield echter stand, maar naarmate het laatste fluitsignaal naderde, was het de vraag of de geelblauwe defensie stand zou houden. Met nog vijf minuten op de klok stond de 1-1 alsnog op het scorebord via Daan Walraven. Rijnsburgse Boys rook bloed en ging op jacht naar meer. Het zwoegende FC Lisse leek te overleven, maar een vrije trap van Rob Zandbergen in de voorlaatste minuut was de ploeg van Sjaak Polak te veel (1-2).

Deze zure nederlaag moet bij FC Lisse hard zijn aangekomen. Met zes punten is de fusieclub hekkensluiter. Gelukkig voor FC Lisse liepen ook Kozakken Boys, zeven punte, en  en Excelsior Maassluis , acht punten, deze middag tegen een nederlaag aan. Het lijkt er op dat deze drie clubs dit seizoen gaan strijden tegen directe degradatie.

In die strijd gaat FC Lisse a.s. zaterdag op bezoek bij Koninklijke HFC. Aan de Spanjaardslaan wordt om 15.30 uur afgetrapt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in