Sjaak Polak mag met FC Lisse nog altijd hopen op lijfsbehoud na de 2-1 overwinning op Koninklijke HFC (Archieffoto Orange Pictures)

Lisse – Voor FC Lisse was het zaterdagmiddag op Ter Specke erop of eronder in de thuiswedstrijd tegen Koninklijke HFC. Zelfs bij winst was de thuisploeg afhankelijk van het resultaat van concurrent Kozakken Boys om directe degradatie te voorkomen.

Om een lang verhaal kort te maken: FC Lisse kroop zaterdagmiddag via een nipte 2-1 zege drie punten richting Kozakken Boys. De Werkendamse formatie ging in eigen huis met 1-2 kopje onder tegen De Treffers. Hierdoor is de spanning in de staart van de ranglijst met nog een wedstrijdronde  te gaan tot het kookpunt gestegen. Op bezoek bij AFC dient FC Lisse volgende week te drie punten in de wacht te slepen, terwijl Kozakken Boys op bezoek bij Scheveningen niet mag winnen.

De nacompetitie om behoud van het tweedivisieschap is daarmee dus nog altijd in zicht voor de formatie van Sjaak Polak die via Jaap Zwetsloot al na 13 minuten op 1-0 wist te komen. Die voorsprong gaf FC Lisse de nodige spirit, hoewel de mogelijkheden in eerste instantie voor de bezoekers waren. Pas op slag van rust klopte de thuisploeg ferm op de poort bij HFC-goalie Michaelis. Zonder succes overigens waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand aan de thee gingen.

Pal na de doelwisseling kopte Maxim van der Meer op aangeven van Max Hudepohl de thuisploeg naar een veilig lijkende 2-0 voorsprong waardoor een driepunter voor FC Lisse een stuk dichterbij kwam. Dat veranderde halverwege het tweede bedrijf toen verdediger Marijn Ploem vanaf 20-meter de 2-1 achter goalie Meendering knalde. FC Lisse werd  naarmate de slotfase vorderde steeds meer met de rug tegen de muur gezet door de bezoekers die op zoek gingen naar de gelijkmaker. In tegenstelling tot de nodige andere duels dit seizoen hield de ploeg van Sjaak Polak in de slotfase de deur dit keer defensief wel gesloten. De drie o zo belangrijke punten bleven hierdoor op Ter Specke, zodat geel-blauw nog altijd mag blijven hopen op een langere verblijf inde Tweede Divisie.

Winst over zeven dagen bij AFC is op sportpark Goed Genoeg daarvoor een eerste vereiste.Er wordt in Amsterdam om 15.30 uur afgetrapt.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in