Rowdy van der Putten nam in het belangrijke treffen met Kozakken Boys de 1-0 voor zijn rekening (Archieffoto Orange Pictures)

Lisse – Op Ter Specke kreeg hekkensluiter FC Lisse de kans om bij winst op Kozakken Boys de kloof op de ranglijst met de formatie uit Werkendam enigszins te dichten. Daarbij beloofde de 2-0 nederlaag die de Polak-formatie begin oktober j.l. in de heenwedstrijd leed op De Zwaaier weinig goeds. Met de geschorste Kozakken Boys-trainer Edwin Grunholz  op de tribune kwam FC Lisse echter het beste uit de startblokken.

Dat leidde tot een eerste bedrijf waarin de thuisploeg het beste voetbal op de moeilijk bespeelbare grasmat legde. Onder aanvoering van uitblinker Remi van Ekeris, die vanaf het middenveld voor de broodnodige impulsen zocht, nam FC Lisse de regie in handen tegen de afwachtend opererende bezoekers. De eerste mogelijkheid was daarbij na ruim vijftien minuten voor Jaap Zwetsloot. Diens kopbal werd door goalie Jansen echter onschadelijk gemaakt. Vervolgens kroop Kozakken Boys wat meer uit haar schulp, maar tot echt grote mogelijkheden leidde dit niet. De FC Lisse-defensie bleef goed staan, waarna Remi van Ekeris in de 41e minuut aan de overzijde dicht bij de openingstreffer was. Diens inzet belandde echter op het houtwerk.

Na de doelwisseling bleef het spelbeeld ongewijzigd. FC Lisse bleef jagen op een voorsprong en was daarbij via Bjorn Mussche dicht bij die doelstelling. De beste mogelijkheid was echter voor Max Hudepohl die een reuzekans op de 1-0 na 56 minuten echter aan zich voorbij liet gaan. Dat gebeurde zonder de in de rust in de kleedkamer achtergebleven Kozakken-goalie Bryan Jansen. Met diens vervanger Mike van de Meulenhof in de Kozakken-goal ging hierna het laatste half uur in.

Dat luidde een fase in waarin de bezoekers zich wat dreigender richting FC Lisse-goalie Joost Meendering begaven. Zo scheerde een inzet van good-old Raily Ignacio maar net over de FC Lisse goal en had Meedering het nodige geluk toen hij zich alsnog over een Werkendamse kopbal kon ontfermen. Vervolgens was het met nog een kwartier te gaan de thuisploeg die op voorsprong wist te komen toen een afvallende bal een prooi werd voor Rowdy van der Putten die vervolgens beheerst afrondde (1-0).

In de slotfase diende ook aan FC Lisse-zijde de sluitpost gewisseld te worden toen de geblesseerd geraakte Joost Meendering werd vervangen door Richard de Groot. Daar waar een Werkendams slotoffensief in het verschiet leek te liggen, was het juist het met lef spelende FC Lisse dat de boventoon ging voeren. Kort na het ingaan van de zes minuten toegevoegde tijd vergat Rowdy van der Putten de 2-0 voor zijn rekening te nemen. Enkele minuten later was het echter wel raak. Invaller Maxim van der Meer rondde een knappe solo van Qiniso Ngobese af (2-0), waarmee het duel gespeeld was. Dat oud-Noordwijker Raies Roshanali in the dying  seconds de 2-1 binnenwerkte nam niet weg dat de uiterst belangrijke punten deze middag op Ter Specke bleven.

Door deze overwinning is de kloof op de ranglijst met Kozakken Boys tot twee punten teruggebracht. Op het deze middag eveneens winnende Excelsior Maassluis (2-0 tegen GVVV) dienen er echter nog altijd vier punten goed te worden gemaakt.

FC Lisse staat over zeven dagen voor een loodzware opgave als het op bezoek gaat bij lijstaanvoerder Spakenburg. De koploper blijkt echter niet in haar beste vorm te zijn. Op bezoek bij HHC Hardenberg werd  er zaterdagmiddag kansloos met 2-0 verloren.  Op De Westmaat wordt a.s. zaterdag om 15.00 uur afgetrapt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in