FC Lisse trainer Sjaak Polak zag zijn ploeg tegen Jong Almere City hartverwarmend knokken (Foto Orange Pictures)

Lisse – Precies drie weken na de 6-1 nederlaag bij Jong Almere City stond voor hekkensluiter FC Lisse zaterdagmiddag de return tegen de beloftenploeg van de eredivisionist op het programma. Op Ter Specke was de opdracht om dit keer wel te winnen om enige verlichting te brengen in de netelige positie op de ranglijst. Als hekkensluiter is het water de ploeg van Sjaak Polak tot aan de lippen gestegen en meer dan een plek op de ranglijst waarin er via de nacompetitie gestreden moet worden om ook volgend seizoen in de Tweede Divisie uit te komen, lijkt er niet meer in te zitten.

Bij FC Lisse verlengde de dit seizoen tussentijds aangetreden Polak zijn contract deze week. Daarmee staat de oefenmeester ook volgend voetbaljaar op Ter Specke voor de groep. Polak leek zijn ploeg voldoende geïnspireerd te hebben om tegen Jong Almere City revanche te nemen voor de smadelijke 6-1 nederlaag die onlangs in het uitduel tegen dit elftal werd geleden.

Met een enorme dosis aan strijdlust knokte de thuisploeg zich gedurende negentig minuten dan ook naar een 1-1 remise. Na een openingsfase met enkele mogelijkheden aan beide zijden volgde na een halfuur het absolute hoogtepunt van de middag toen FC  Lisse-aanvaller Max Hudepohl het leer vanuit een vrije trap vanaf randje zestien bijzonder fraai  in de linkerbovenhoek krulde (1-0).

Vervolgens hield de FC Lisse verdediging het tot tot aan de thee defensief droog tegen de ploeg die samen met Jong Sparta strijdt om lijfsbehoud in de Betnation Divisie. Kansjes kreeg het wel, maar dat gold eveneens voor de onverzettelijke thuisploeg.

Na de doelwisseling veranderde er weinig aan het spelbeeld. FC Lisse bleef loeren op een mogelijkheid om verder afstand te nemen. Dat lukte niet, waarna de bezoekers alsnog op gelijke hoogte wisten te komen. Een lage voorzet vanaf de linkervleugel werd van dichtbij door de attente Tijmen Wildenboer tot de 1-1 gepromoveerd. Hierna werd er niet meer gescoord, zodat FC Lisse in ieder geval een puntje mocht bijschrijven. Eigenlijk niet voldoende om goede zaken op de ranglijst te doen. De getoonde strijdlust moet de FC Lisse-burger echter voldoende moed geven om in het restant van de competitie alsnog goede zaken te doen.

FC Lisse komt komende week tweemaal in actie. Eerst  krijgt het a.s. dinsdagavond bezoek van regerend kampioen Katwijk. Dat inhaalduel op Ter Specke begint om 20.00 uur. Vier dagen later gaat FC Lisse op bezoek bij Noordwijk. De aftrap voor de derby op  Sportpark Duinwetering vindt plaats om 14.30 uur.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in