Lisse – Met nog zes wedstrijden op de rol, was het zaterdagmiddag voor FC Lisse zaak om de drie punten tegen ADO’20 op Ter Specke te houden. Om nog minimaal een p/d plek in de wacht te slepen moest de formatie uit Heemskerk de springplank worden om wat meer lucht te verschaffen in de strijd tegen directe degradatie.

De bezoekers, die met 33 punten eigenlijk zo goed als veilig zijn in hun debuutjaar in de Betnation-divisie, konden bij een overwinning hun verblijf in deze afdeling (bijna) definitef verlengen. Dat leverde een duel op, waarin de goede wil aan beide zijden wel aanwezig was. Doelpunten bleven voor de thee echter uit, waarna het wachten was welke ploeg na de doelwisseling het duel alsnog naar zich toe kon trekken. Voor de thee bleef het evenwicht in dit duel lang in stand. Daar waar FC Lisse op bezoek bij de ‘Superezels’ nog met 1-2 wist te winnen, sloeg het noodlot voor de thuisploeg in de blessuretijd, toen iedereen zich eigenlijk al met een puntendeling had verzoend, toe. Met een bijzonder late treffer kroonde Milan Zonneveld zich voor ADO’20 na 91 minuten tot matchwinnaar.

Voor FC Lisse is de opgave om directe degradatie te ontlopen door deze nederlaag er nog groter op geworden. De ploeg van Sjaak Polak zag het winnende Excelsior Maassluis drie punten verder weglopen. De kloof met de tricolores is hierdoor opgelopen tot zeven punten. Dat gapende gat dient, met nog slechts vijf competitiewedstrijden voor de boeg, gedicht te worden om het tweededivisieschap via de nacompetitie veilig te kunnen stellen.

A.s. zaterdag voor FC Lisse wacht de verre reis naar De Treffers. De formatie uit Groesbeek is nog altijd de naaste belager van koploper Spakenburg en zal dan ook alles in het werk stellen om de kloof van vijf punten te dichten. Er wordt in Groesbeek om 14.30 uur afgetrapt.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in