De 0-1 van Remi van Ekeris mocht voor FC Lisse niet baten op bezoek bij Jong Almere City (Archieffoto Orange Pictures)

Lisse – Carnaval ten spijt, toog FC Lisse zaterdagmiddag richting Almere voor het duel tegen de belofteploeg van eredivisionist Almere City. Een wedstrijd die overigens al eerder op 23 september j.l.  werd gespeeld. Doordat in het destijds in een 1-1 gelijkspel geeindigde duel Bradly van Hoeven namens Jong Almere City  als ongerechtigde speler meespeelde, zette de KNVB een streep door dit resultaat. Dat betekende dat de ploeg van Sjaak Polak een nieuwe kans kreeg op een driepunter.

Zover kwam het dit keer niet. Na een hoopvolle 0-1 voorsprong halverwege, maakte gastheer Jong Almere City na de doelwisseling gehakt van een onherkenbaar FC Lisse. Na de vlotte 3-1 voegde de thuisploeg in de ultieme slotfase nog eens drie treffers aan haar totaal toe.

De replay begon wel uitstekend voor de ploeg van Sjaak Polak. Al na twaalf minuten kapte Remi van Ekeris eerst zijn tegenstander knap uit om vanaf de linkerflank het leer draai in de verre hoek te krullen(0-1). Hoewel het balbezit na de openingsgoal vooral voor Jong Almere City was, bleef de goed gegroepeerde Lisse-defensie uitstekend op de been. Om aan de overzijde enkele keren knap voor de goal van de gastheren te verschijnen. Met name enkele dode spelmomenten leverden goede mogelijkheden op voor FC Lisse om de voorsprong te verdubbelen. Zover kwam het ondanks het verzorgde spel echter niet, waarbij Jong Almere City in aanvallend opzicht alleen kort voor de thee dichtbij de gelijkmaker was. Goalie Joost Meendering zorgde echter knap voor redding.

Na de doelwisseling kreeg FC Lisse het vanaf de aftrap een flink stuk lastiger tegen een fel uit de kleedkamer gekomen Jong Almere City. Dat resulteerde na 53 minuten spelen in een afgemeten voorzet die door Tijmen Wildeboer tot de gelijkmaker werd gepromoveerd. Drie minuten later waren de rollen helemaal omgedraaid toen Guus Beaumont nummer twee achter Joost Meendering deponeerde. Een kans voor Jaap Zwetsloot, die  vrij voor de Jong Almere City-goalie verscheen, ging hierna jammerlijk verloren, waarna het duel zo goed als beslist was na 66 minuten toen Marcelencio Esajas de 3-1 voor zijn rekening nam. Dat doelpuntenmaker Beaumont  hierna nog de lat raakte, zorgde ervoor dat FC Lisse een vierde tegentreffer voorlopig werd bespaard.

Met Qiniso Ngobese en Enzo Stroo voor Max Hudepohl en Rowdy van der Putten trachtte Sjaak Polak de bakens nog te verzetten.  Dat bracht echter niet het gewenste resultaat, integendeel. In de slotfase zorgden eerst Tijmen Wildeboer en invaller Olivier de Nijs  voor de 1-5 tussenstand, waarna de thuisploeg via Kevin Silva op de valreep  ook nog eens het halve dozijn volmaakte. Het na de thee volledig afgeschminkte FC Lisse zocht vervolgens gedesillusioneerd de kleedkamer op.

FC Lisse blijft door deze nederlaag voorlaatste op de ranglijst in de Betnation divisie. Meer dan een plek in de nacompetitie, waarin degradatie alsnog voorkomen kan worden, lijkt er dit seizoen niet meer in te zitten voor geel-blauw. Dat gaat a.s. zaterdag op bezoek bij Jong Sparta dat haar thuiswedstrijden afwerkt op het terrein van Excelsior Maassluis. Aftrap om 15.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in