Remi van ekeris tekende tegen Jong Sparta voor de enige treffer van FC Lisse (Archieffoto Orange Pictures)

Lisse – Bij FC Lisse is het lek nog altijd niet boven. Met name in de recente uitduels kreeg de fusieclub er flink van langs. Eerst werd er vier weken geleden met 5-0 verloren bij Excelsior Maassluis, waarna  de 6-1 nederlaag van vorige week bij Jong Almere City bevestigde dat het dit seizoen maar niet wil lukken. Met de belofte-ploeg van Sparta als volgende tegenstander in een uitwedstrijd waren de vooruitzichten dan ook niet bijzonder positief. Met de 4-7(!) thuisnederlaag nog in het achterhoofd, begon FC Lisse  aan de Lavendelstraat in Maassluis echter voortvarend.

Al in de tweede minuut mikte Remi van Ekeris uit een hoekschop de 0-1 tegen het nylon. De vreugde over die voorsprong was echter van korte duur. Een minuut later kopte de van Barcelona overgenomen Sergi Rosanas, eveneens uit een hoekschop, de gelijkmaker achter Joost Mendering (1-1). De gedachte aan opnieuw een monsteruitslag lag daarmee voor de hand.

Daarmee was het voor even gedaan met de doelpunten. Jong Sparta drukte FC Lisse terug, maar toch was de beste mogelijkheid voor de bezoekers. Doelpuntenmaker Van Ekeris krulde het leer echter net over de vijandelijke goal. Vervolgens kwam Jong Sparta via Dano Lourens, opnieuw uit een hoekschop, na een klein half uur voor de eerste keer op voorsprong (2-1). Dat Jaap Zwetsloot in kansrijke positie even later hoog over mikte, voorkwam even later de vierde treffer van de middag.

Na de thee was de eerste mogelijkheid voor Jong Sparta. Dat leverde echter geen resultaat op, waarna een strijdlustig FC Lisse rond het uur spelen via (tweemaal) Remi van Ekeris en  ook Max Hudepohl dichtbij de gelijkmaker was.  Dat feestje ging ook niet door waarna het op aangeven van Sjaak Polak volle bak strijdende FC Lisse de aanval bleef zoeken. Daarbij diende het, noodgedwongen, wel de nodige ruimte weg te geven. Dat leidde met nog een kwartier te gaan op aangeven van Dano Lourens die op overtuigende wijze de beslissende 1-3 eindstand op het scorebord schoot.

Doordat Kozakken Boys met 2-1 de baas bleef over Excelsior Maassluis deed de formatie uit Werkendam de rode lantaarn over aan FC Lisse. Geel-blauw speelt na de replay van een week geleden bij Almere City a.s. zaterdag op Ter Specke de return tegen de beloftenploeg van de eredivisionist.  Opnieuw een pittige opgave voor de ploeg van Sjaak Polak. Zeker gezien de 6-1 nederlaag waarmee geelblauw op caranavalszaterdag bepaald niet in feeststemming in Lisse terugkeerde. Aftrap om 14.30.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in