Remi van Ekeris is bij Kozakken Boys met een inzet op de paal nog dicht bij de gelijkmaker (Photo by Marcel van den Bos/Orange Pictures)

Lisse – Op Sportpark De Zwaaier namen de laagvliegers Kozakken Boys en FC Lisse het zaterdagmiddag tegen elkaar op. De Werkendammers, in het bezit van drie punten, stelde onlangs (oud)Quick Boys-trainer Edwin Grunholz aan voor de vroegtijdig weggestuurde Scott Calderwood. Zowel voor FC Lisse, dat dit seizoen nog een puntje minder bij elkaar sprokkelde dan de gastheren, en de eveneens in de gevarenzonde bivakkerende thuisploeg was het belang van dit duel vooraf evident. Na negentig minuten mocht de thuisploeg voor de eerste keer dit seizoen terecht juichen. De 2-0 op het scorebord betekende voor een nog altijd zoekend FC Lisse alweer de zesde nederlaag in het nog verse seizoen

Als verzachtend feit mag FC Lisse aanvoeren dat een blessuregolf de geel-blauwe selectie nog altijd teistert. Voeg daar aan toe dat afgelopen zomer diverse drijvende krachten, om uiteenlopende redenen, Ter Specke verlieten en de verklaring voor de matige competitiestart is grotendeels verklaard.
Bovendien is door het uitblijven van een goed resultaat het zelfvertrouwen binnen de ploeg van Richard van Heulen momenteel ver te zoeken. En zo bleek dat ook in Werkendam te zijn waar de thuisploeg duidelijk de bovenliggende partij was. De 1-0 na 21 minuten spelen was dan ook tekendend voor de huidige gesteldheid binnen het team. Sergio Tremour werd geen strobreed in de weg gelegd toen hij oprukte richting goalie Richard de Groot. Met een lage schuiver vanaf randje zestien was de 1-0 hierna een feit. Weliswaar kreeg FC Lisse hierna wel een tweetal goede mogelijkheden. Die waren echter niet aan Maxim van der Meer besteed. Feit bleef evenwel dat Kozakken Boys tot de thee de bovenliggende partij beef, zonder daarbij de marge te vergroten.

Met Rowdy en Justin van der Putten als invallers trachtte Van heulen na de rust het tij nog te keren. Veel goede wil, maar daarnaast ook veel onmacht leverde echter niet het gewenste resultaat op. De thuisploeg kreeg daarbij opnieuw de betere mogelijkheden. Met name Dilivio Hoffman vergat daarbij tot tweemaal toe de trekker over te halen, zodat FC Lisse mocht blijven hopen op een Werkendams wondertje. Dat geschiedde ook bijna toen Remi van Ekeris in de slotfase het houtwerk raakte. Dat bleek het laatste Lissese wapenfeit omdat Hoffman even later, al kappend en draaiend door de FC Lisse defensie, de bovenhoek wist te vinden (2-0). Dat invaller Royston Drenthe op de valreep een uitstekend genomen vrije trap door goalie De Groot op knappe wijze ongedaan gemaakt zag worden, deed niets af aan het feit dat FC Lisse ook dit keer puntloos van het veld stapte.

Lisse krijgt a.s. zaterdag bezoek van koploper Spakenburg. Opnieuw een geduchte tegenstander in een poging om het puntentotaal hopelijk op te schroeven. Aftrap om 14.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in