Jaap Zwetsloot kopte FC Lisse op bezoek bij GVVV al na vijf minuten op een snelle 0-1 voorsprong (Archieffoto )

Lisse – Voor FC Lisse begint de tijd te dringen. Om directe degradatie naar de Derde Divisie af te wenden was winst in Veenendaal op het dit seizoen goed presterende GVVV een must voor het team van Sjaak Polak. Dat leverde op Sportpark Panhuis een duel op waarin de thuisploeg de volle buit leek te gaan incasseren. Nadat GVVV in de slotfase bij een 2-1 voorsprong twee spelers geblesseerd zag uitvallen, nadat alle wissels waren opgebruikt, met negen spelers verder moest, bezorgde Allon Koene in blessuretijd zijn ploeg in blessuretijd een niet meer verwacht punt.

De start van de geel-blauwe formatie was uitstekend. Al na vijf minuten was het raak voor de bezoekers. Na een snelle uitval via Max Hudepohl belandde het leer op het hoofd van Jaap Zwetsloot die de verre hoek wist te vinden (0-1). Direct hierna diende de, na een blessure, in de basis teruggekeerde Joost Meendering tot tweemaal toe in te grijpen om de gelijkmaker te voorkomen.

Vervolgens trok  de thuisploeg het initiatief naar zich toe. Twee mogelijkheden voor Quincy Veenhof leverden nog niet het gewenst resultaat op voor GVVV, maar na 25 minuten was het alsnog raak. Mart de Jong wist Genrich Sille te vinden, waarna Joost Meendering kansloos was op dienst inzet in de verre hoek (1-1). Vervolgens hield de FC Lisse defensie knap stand tegen het aanvallend spelend GVVV dat via doelpuntenmaker Veenhof bijna op voorsprong kwam. De vingertoppen van de Lisse-goalie en de lat zorgden er echter voor dat beide ploegen met een 1-1 tussenstand aan de thee gingen.

Ook in het tweede bedrijf voerde de thuisploeg de druk op de Lisse-defensie direct op zonder er daarbij in te slagen om op voorsprong te komen. Na een uur spelen wisselde Sjaak Polak zowel Rowdy als Justin van der Putten in voor voor Remi van Ekeris en Maxim van der Meer in een poging het tij in aanvallend opzicht te keren.

Dat Justin Spies namens GVVV kort hierna voor een gapende doelmond miste, zorgde ervoor dat geel-blauw nog altijd mocht blijven hopen op meer dan een puntje. Dat veranderde toen invaller Ilias Latif na 75 minuten vrij voor doelman Meendering de sluitpost koeltjes uitkapte om het leer vervolgens tegen de touwen te schuiven (2-1).

Vijf minuten later gloorde er alsnog hoop voor FC Lisse toen de GVVV-spelers Joeri Potjes en Mitch Willems ongelukkig met elkaar in botsing kwamen om beide vervolgens geblesseerd het veld te verlaten. En omdat de thuisploeg alle wissels had opgebruikt diende het de resterende speeltijd inclusief tien minuten blessuretijd ongeschonden zien door te komen. FC Lisse zette in de resterende speeltijd dan ook alles op alles om te redden wat er te redden viel.

FC Lisse rook haar kans en daarbij kwam GVVV zwaar onder druk te staan. Dat leverde na 92 minuten de gelijkmaker van Allon Koene op. Kort hierna had Qiniso Ngobese de 2-3 na een knappe solo zelfs op zijn schoen, maar de  invaller miste de roos maar net. Dat GVVV bij een paar snelle uitallen ook nog aan de winst rook veranderde echter niets meer aan de 2-2 eindstand.

A.s zaterdag komt ADO’20 op Ter Specke op bezoek. Ook deze ploeg is nog niet zorgenvrij. Het zal er in Lisse dus opnieuw om gaan spannen Aftrap om 14.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in