FC Lisse-trainer Sjaak Polak zag zijn strijdlustige ploeg een punt wegkapen bij HHC Hardenberg (Archieffoto Orange Pictures)

Lisse – Voor FC Lisse stond deze zaterdag de lange busreis naar Hardenberg op het programma. De noodzaak om vanaf nu punten te gaan halen om degradatie te voorkomen is urgent op Ter Specke. De ploeg van Sjaak Polak toonde zich in Overijssel deze middag  bijzonder strijdlustig en hoewel de thuisploeg steeds voor dreiging wist te zorgen, pikte FC Lisse een punt in door een na de thee opgelopen 1-0 achterstand alsnog ongedaan te maken. De 1-1 na negentig minuten mocht dan ook zwaarbevochten genoemd worden.

Vanaf de aftrap toonde HHC zich op sportpark De Boshoek de bovenliggende ploeg. Dat leidde wel tot mogelijkheden, maar gescoord werd er niet. Al snel zorgde FC Lisse-goalie Joost Meendering voor redding op een inzet van Danny Bouws, waarna ook Rob van der Leij kort hierna van score werd afgehouden.

De thuisploeg bleef aandringen, maar verder dan een knappe inzet van Jesper Drost die door Meendering na ruim een halfuur opnieuw onschadelijk kon worden gemaakt, kwam de thuisploeg niet. FC Lisse, dat in het eerste bedrijf nauwelijks kon dreigen, hield ook in de daaropvolgende fase stand zodat de thee met een 0-0 tussenstand werd bereikt.

Kort na de rust was het wel raak voor de gastheren. Uit een Hardenbergse vrije trap bezorgde Noah ten Brink met het hoofd zijn ploeg de zo gewenste 1-0 voorsprong. Nadat Max Hudepohl namens FC Lisse kort hierna dichtbij de gelijkmaker was, ging de thuisploeg op zoek naar een verdubbeling van de voorsprong. Daarbij dacht Rob van der Leij met een knappe bal achter het standbeen langs dat het zover was. Dat feestje ging echter niet door omdat er buitenspel werd geconstateerd.

FC Lisse bleef er in geloven dat er iets te halen viel deze middag en werd voor die instelling beloond toen de instormende Daan Klinkenberg na een hoekschop met het hoofd steenhard de 1-1 tegen het nylon joeg. Met nog ruim tien minuten te gaan kwam een remise in het zicht voor het hartstochtelijk strijdende FC Lisse. Dat hield in de slotfase stand zodat de terugreis met een welverdiend punt aanvaard kon worden.

FC Lisse gaat over een week op bezoek bij Jong Almere City in een poging om verder afstand te nemen van Kozakken Boys dat deze middag bij Katwijk nipt met 3-2 kopje onder ging. Aftrap in Almere om 15.30 uur.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in