Lisse – Nadat eerder dit jaar de derby tussen FC Lisse en Katwijk tot tweemaal toe werd afgelast, stonden beide teams dinsdagavond op Ter Specke uiteindelijk wel tegenover elkaar. Met een thuisploeg die de  punten broodnodig heeft in de strijd tegen degradatie en een tegenstander die dit seizoen niet echt overtuigend voor de dag komt, leek het het vooraf alle kanten op te kunnen gaan. Schijn bedroog echter. Binnen het halfuur voetbalde een oppermachtig Katwijk zich vlot naar een 0-3 voorsprong. De 1-3, die nog voor de thee viel, leidde na de doelwisseling  niet tot een verdere opleving van de thuisploeg. Uiteindelijk voetbalde Katwijk zich na een opnieuw snelle treffer eenvoudig naar een dikverdiende 1-5 overwinning.

Honderd tellen nadat de bal aan het rollen was gebracht keek de Polak-brigade al tegen een 0-1 achterstand aan. De Lisse-defensie slaagde er niet in om het leer uit de eigen zestien weg te werken, waarna Katwijk-aanvaller Des Kunst er als de kippen bij was om van dichtbij de openingstreffer binnen te werken. Het vreugdevuurwerk, waarmee de Katwijk-aanhang die treffer vierde, leverde dermate veel rook op, die ook nog eens boven het veld bleef hangen, dat het duel tijdelijk werd stilgelegd door arbiter Sturm.

Na 17 minuten verscheen de thuisploeg voor de eerste keer voor de veste van oud-FC Lisse keeper Mark de Vries. De inzet van Jaap Zwetsloot miste echter de juiste richting. Enkele minuten later was het aan de overzijde wel raak toen Finn Janmaat het eindpunt was van een vlotte Katwijkse aanval. En of dat niet al teleurstellend genoeg was voor de thuisploeg, viel de 0-3, met slechts 25 minuten op klok, toen de tot linkerspits omgedoopte Joey Ravensbergen een voorzet van Ruben Doesburg achter Joost Meedering tot de 0-3 verhief.

Met Katwijk in een wat lagere versnelling kreeg Jaap Zwetsloot namens de thuisploeg op aangeven van Max Hudepohl hierna een tweede mogelijkheid. Diens kopstoot verdween echter naast het heiligdom van Mark de Vries. Even later was  het wel raak voor de thuisploeg toen Max Hudepohl uit een voorzet van Nerivio Kasanwirjo zijn ploeg weer wat hoop schonk (1-3). Met voor beide ploegen in de slotminuten van het eerste bedrijf een  -niet benutte- mogelijkheid op een volgende treffer werd de kleedkamer opgezocht.

Bij het ingaan van de tweede helft leefde FC Lisse dus nog. De stille hoop op een voetbalwonder werd na de thee al even snel de grond in geboord voor Lisse toen Rick van der Meer, opnieuw na honderd tellen, buiten bereik van goalie Meendering uit een vrije trap de winkelhaak wist te vinden (1-4).

FC Lisse-spits Enzo Stroo miste hierna een dot van een kans op de 2-4 door van dichtbij het leer snoeihard over de goal van De Vries te mikken. Katwijk bleef de veel beter spelende ploeg. Echt aandringen was er niet meer bij  aan Katwijk-zijde, waarna bij het ingaan van de slotfase de gebruikelijke wisselceremonie in gang werd gezet. En omdat FC Lisse ook geen vuist kon maken, leek de 1-4 tot eindstand te worden verheven. Invaller Jaymillio Pinas besliste echter anders door op de valreep de 1-5 via de binnenkant van de paal op het wedstrijdformulier te zetten.

FC Lisse treedt a.s. zaterdag op Sportpark Duinwetering aan tegen Noordwijk. Beide teams zijn momenteel niet in goeden doen. Het is dan ook de vraag welk van beide elftallen dit keer een einde aan een matige reeks kan maken. Aftrap om 14.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in