FC Lisse-trainer Raymond Bronkhorst kan thuispubliek geen winstpartij vorschotelen tegen Katwijk. (Foto: Orange Pictures)

Lisse – Hoewel Katwijk op Ter Specke langdurig op zoek was naar een voorsprong wilde thuisploeg FC Lisse niet buigen voor titelkandidaat Katwijk. Uiteindelijk hield geel-blauw ruim een uur lang stand. Kort achter elkaar wisten de bezoekers echter een bres te slaan in de Lisser-defensie en daardoor gingen de voor Katwijk uiterst belangrijke punten mee naar De Krom.

Hoewel FC Lisse in het eerste bedrijf nog wel tot enkele speldenprikken kwam, was het toch vooral Katwijk dat aan de weg timmerde. Zo miste spits El Azzouti uit de draai. Daarnaast toonde Lisse-goalie Erik Cummins zich een betrouwbare sluitpost. Dat spelbeeld wijzigde, op en uitstekende kans voor Enzo Stroo na, ook niet na de thee. Katwijk zette nog wat meer aan, maar ook nu bleef de FC Lisse-defensie de situatie meester, waarbij de bezoekers attent moesten blijven op een tegenstoot van de gastheren.

Uiteindelijk brak Ahmed El Azzouti na 65 minuten de ban door uit een voorzet het net toch te vinden (0-1). Daarmee was de ban gebroken omdat Katwijk-aanvaller Kilian van Mil niet veel later verwoestend wist uit te halen. Via de onderkant van de lat was Cummins opnieuw een geslagen man (0-2).

Daarmee was de strijd deze middag definitief gestreden. Na 82 minuten was er een via een publiekswissel een staande ovatie weggelegd voor Erik Cummings en Jeffry Klijbroek. Beide basiskrachten verlaten Ter Specke aan het einde van het lopende seizoen en speelden deze middag voor de laatste keer voor hun eigen publiek.

De ploeg van scheidend trainer Raymond Bronkhorst sluit het lopende seizoen aanstaande zaterdag af met een uitwedstrijd bij Koninklijke HFC. Een duel waarin de thuisploeg nog kans maakt op de derde periodetitel.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in