Jeffrey Jongeneelen met twee assists tegen FC Lisse belangrijk voor Rijnsburgse Boys (foto: Orange Pictures)

Lisse – Op Sportpark Ter Specke, waar de thuisploeg negen duels op rij ongeslagen wist te blijven, moest geel-blauw tegen runner-up Rijnsburgse Boys bij het scheiden van de markt alsnog het hoofd buigen. Via een 2-3 overwinning hielden De Uien de druk vol op koploper Katwijk.

Waarbij het duel voor de Ter Specke-bewoners uitstekend begon. Uitgerekend oud- Rijnsburger Max Hudepohl vond al in de tiende minuut het net achter achter goalie Zonneveld. Kort hierop was het bijna opnieuw raak voor de thuisploeg toen de geel-zwarte goalie nog maar net kon redden op een inzet van Remi van Ekeris. De 1-0 bleef vervolgens lang op het scorebord staan. Ver in de blessuretijd van het eerste bedrijf zette Bram Ros op aangeven van Jeffrey Jongeneelen de bezoekers op een psychologisch belangrijk moment alsnog met het hoofd naast de gasten (1-1).

Die treffer bleek de ploeg van Henk Wisman na de doelwisseling goed te hebben gedaan. Kort na de pauze wist Erik Cummins namens FC Lisse nog redding te brengen op inzetten van het Rijnsburgse duo De Bruin-Jongeneelen. De doelman was na een uur spelen echter kansloos toen de na de thee ingevallen Bram de Bruin de verre hoek achter hem wel wist te vinden (1-2). Tien minuten later leek de wedstrijd gespeeld toen Danny van der Moot op aangeven van opnieuw Jongeneelen zijn ploeg met een verwoestende uithaal naar de 1-3 kogelde.

Dat was echter buiten FC Lisse gerekend. De thuisploeg wist haar tweede adem te vinden. Geel-blauw zette aan en dat leidde tot de 2-3 van Justin van der Putten. Die goal luidde een hectische slotfase in, waarin FC Lisse op zoek ging naar de gelijkmaker. Rijnsburgse Boys hield echter stand waarmee de kampioenskandidaat in de race blijft voor de titel.

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in