Invaller Bjorn Mussche bezorgt FC Lisse punt op bezoek bij Jong Almere City (Foto Orange Pictures)

Lisse – Met de midweekse nipte bekerwinst op Blauw Geel’38 op zak, reisde FC Lisse zaterdag af naar Almere. De beloftenploeg van de eredivisionist voetbalde in vijf duels op het nieuwe hogere niveau drie punten bij elkaar, daar waar geel-blauw op een schamel puntje was blijven steken. Winst was dus  geboden voor het team van Richard van Heulen om niet nog verder achterop te raken. Uiteindelijk rolde er een zwaarbevochten 1-1 uit de bus. Een uitslag waar met name FC Lisse na afloop niet ontevreden mocht zijn.

In een weinig enerverend eerste bedrijf viel er weinig te beleven op de  Ruitenheer Football Academy in Almere.  Beide ploegen voetbalden enkele kleine mogelijkheden bij elkaar  in een duel waarin Romano de Jonge zich na een halfuur spelen geblesseerd diende te laten vervangen door Tim Brinkman.  De 0-0 halverwege was dan ook een goede afspiegeling van het gebeuren binnen de witte lijnen.

Na de pauze kwamen de gastheren voortvarend uit de startblokken. De eerste waaarschuwing ontving FC Lisse toen Sisqo Lever al snel het alluminium raakte. Een minuut later was het wel raak voor de thuisploeg toen dezelfde speler met het hoofd Lisse-goalie Richard de groot kansloos liet (1-0). Met Rowdy van der Putten voor Jaap Zwetsloot trachtte FC Lisse aanvallend aan kracht te winnen, maar pas in de slotfase, met Bjorn Mussche en en Allon Koene als verse invalskrachten in de ploeg, was het wel raak. Mussche stond nog geen drie minuten binnen de lijnen toen hij het speeltuig zo goed als uit het niets achter doelman Stijn Keller werkte (1-1).

Met nog een kwartier te gaan was het toch de thuispoeg die de beste papieren op de overwinning in handen had. Zover kwam het niet, ook al omdat Layee Kromah in blessuretijd een gigantische kans op de vollebuit alsnog om zeep hielp. Tot opluchting van heel FC Lisse verdween diens inzet net naast het geel-blauwe doel. Het laatste fluitsignaal klonk de bezoekers even later dan ook een stuk beter in de oren dan de gastheren.

Ondanks dit gelijkspel blijft FC Lisse samen met Kozakken Boys met slechts twee punten gedeeld hekkensluiter in de Betnation Divisie. A.s. zaterdag staat voor Lisse de tweede derby van het seizoen op het programma. In eigen huis ontvangt het vv Noordwijk. Aftrap op Ter Specke om 14.30 uur.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in