Lisse – Na de zeperds op Ter Specke tegen respectievelijk HHC Hardenberg (0-5) en Jong Sparta (4-7) trad FC Lisse woensdagavond voor de derde maal in successie in eigen huis aan. Bij die gelegenheid kon de fusieclub zich in de tweede voorronde van de KNVB-beker via een overwinning op Blauw Geel’38 plaatsen voor het hoofdtoernooi.

De opponent uit Veghel, dit seizoen uitkomend in de 3e Divisie B, acteert in die afdeling met zeven punten uit vijf duels als middenmoter naar behoren. De zoektocht naar eerherstel startte voor FC Lisse met een, mede door blessures,  flink gewijzigde basiself ten opzichte van vier dagen eerder.

In een gelijkopgaand duel moest FC Lisse-keeper Joost Meendering na een hoekschop al snel handelend optreden. Met daarna een eerste kans voor FC Lisse voor Remi van Ekeris , waarbij het leer net naast de verkeerde kan van de voor hem verkeerde kant van de paal verdween. In het restant van de eerste helft trokken de gasten het spel naar zich toe zonder daarbij tot scoren te komen. FC Lisse kwam er aanvallend slechts mondjesmaat aan te pas, maar hield defensief wel stand. Waarmee de 0-0 halverwege meteen verklaard is.

Met Max Hudepohl na de thee voor Dyllandro Panka was het in het tweede bedrijf lang wachten op een doelpunt. Naarmate de slotfase naderde werd het duidelijk dat de ploeg die er zou slagen om te scoren zich ook de winnaar mocht gaan noemen. Dat werd uit uiteindelijk het geel-blauw uit Lisse omdat Maxim van der Meer er in de 72e minuut in slaagde om de blauw-gele sluitpost te passeren (1-0).

FC Lisse-trainer Richard van Heulen voerde in het restant van het duel nog een viertal wissels door om de krappe marge intact te houden. Met succes overigens. Hoewel Blauw Geel’38 nog wel trachtte te redden wat er te redden viel, trok FC Lisse de 1-0 over de eindstreep.

Met een gevoel van opluchting dat het gelukt was om weer eens een duel te winnen en blijdschap omdat het hoofdtoernooi in de beker was bereikt, stapte de Lisse-formatie kort na het laatste fluitsignaal de kleedkamer binnen.

 

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in