FC Rijnvogels duwt Ter Leede verder in de problemen

Sassenheim – In de jacht om (directe) degradatie te voorkomen  lukte het Ter Leede zaterdagmiddag niet om op Sportpark De Kooltuin het puntentotaal te vergroten. Een vroeg doelpunt van Virgil Tsin-Asjoe bleek voor de thuisploeg na negentig minuten voldoende voor drie kostbare punten.

De teleurgestelde rood-gele gezichten spraken direct na  het laatste sluitsignaal dan ook boekdelen. Tel daarbij op dat de directe concurrenten van Ter Leede,  VVOG (winst) en Excelsior’31 (remise), er deze middag wel in slaagden aan de weg te timmeren. Door deze resultaten is de Sassenheimse formatie, met nog drie duels te gaan, nu samen met Excelsior’31`en ASWH bezitter van de rode lantaarn. Alleen op doelsaldo blijft de Sassenheimse formatie dit tweetal voor.

Dat alles door een goal van Tsin-Asjoe die na acht minuten de korte hoek achter goalie De Vries wist te vinden. Vervolgens viel er weinig te genieten aan beide kanten. Totdat Ter Leede zich na een half uur spelen wist op te richten. Kansen voor Luc de Kruys (tweemaal) en de deze middag in de spits geposteerde verdediger Dirk Hoekstra resulteerde echter niet in de gelijkmaker. Tot driemaal toe hield doelman Yannick Augustinus de thuisploeg in de race. Doordat doelpuntenmaker Tsin-Asjoe aan de overzijde nog het houtwerk wist te raken mocht het een een klein wondertje heten dat de 1-0 halverwege nog altijd op het scorebord stond.

Na de thee mocht de thuisploeg zich aanvankelijk de betere ploeg noemen, maar dat overwicht wist de formatie van Thomas Duivenvoorden niet in goals te vertalen. Naarmate de tijd begon te dringen zette Ter Leede aan om alsnog met een resultaat huiswaarts te keren. Op inzet verdienden de gasten wel een puntje, maar de thuisploeg, die in de slotfase defensief wisselde om de punten op De Kooltuin te houden, bleef ook toen op de been.

Door het verlies van deze middag is het duel tegen ASWH voor Ter Leede dat aanstaande zaterdag op De Roodemolen op het programma staat voor beide ploegen van eminent belang geworden. Een nederlaag in deze degradatie betekent dat de verliezer volgend seizoen zo goed als zeker een niveau lager uit zal moeten komen.

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in