Warmond – Om de opening van de opgeknapte Herenweg te vieren, deelde wethouder Reny Wietsma ijsjes aan de bewoners van Warmond uit. De ijsjes waren als goedmaker voor al het overlast dat door de werkzaamheden werden veroorzaakt.

De Herenweg is officieel een ‘auto te gast’ straat geworden. Dit betekent dat auto’s achter fietsers moeten blijven en langzamer moeten rijden.

Dit is niet de laatste keer dat de weg open moet in Warmond. De gemeente heeft besloten ook achter de Stationsbrug de weg te vernieuwen. Dit zou volgens Wietsma nog frustraties in de toekomst kunnen opleveren.

Hieronder de radioreportage.

2 REACTIES

  1. De Herenweg is geen “auto te gast ” straat, maar een gewone 30 km zone, waar overigens nog altijd gewoon 50 of harder wordt gereden.

  2. De Herenweg is een doorgaande weg en voor iedereen die in Warmond woont of werkt de verbindingsweg naar Sassenheim of Oegstgeest. De nieuwe indeling van de Herenweg is dramatisch! De “verbeterde” veiligheid voor de fietsers is maar schijn want, behalve het rode wegdek, is de situatie van voorheen niet veranderd en de fietsers voelen zich nu zelfs extra opgejaagd door het autoverkeer tussen de Bijleveldlaan en het spoorviaduct en gaan daarom soms op de stoep fietsen. En terecht: want daar rijden de auto’s van de mensen die daar wonen of werken. En dan heb ik het nog niet over het vrachtverkeer en de bussen die over de Herenweg moeten rijden! De vele details over de meest stomme -en onveilige!- situaties laat ik achterwege maar de verantwoordelijke personen hebben echt geen benul hoe ze de Herenweg hebben verziekt en overheidsgeld hebben verspild.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in