Voorhout – Het nieuwe buitenveld van basketbalvereniging Forwodians in Voorhout is feestelijk geopend door het bestuur. Afgelopen zondag werd tegenover sporthal de Schans symbolisch een lintje doorgeknipt, waarna het trainingsveld enthousiast in gebruik werd genomen door de aanwezige kinderen.

Het bestuur trapte af met een speech om alle betrokkenen en sponsors te bedanken. Daarna werd het lintje doorgeknipt door bestuurslid Annet van der Putten, Lennard de Wit en directrice van Bouwbedrijf van der Hulst Yvonne van der Hulst. Naderhand werd Annet in het zonnetje gezet; het trainingsveld is naar haar vernoemd. Zij is namelijk de initiatiefnemer voor het veld en erg belangrijk geweest in het proces. De middag werd afgesloten met een clinic van de eredivisiespelers van ZZ Leiden.

Bestuurslid Annet van der Putten na de onthulling van de naam van het basketbalveld

Tijdens de eerste coronagolf mocht de vereniging niet meer binnen sporten. Het bestuur heeft hierop ingespeeld door de trainingen buiten te organiseren, toentertijd bij de KTS. Dit heeft gezorgd voor een grote belangstelling onder de leden om buiten te basketballen. In dezelfde periode brandde de Schelft in Noordwijkerhout af. Dit zorgde ervoor dat de verenigingen uit Noordwijkerhout onderdak moesten zoeken bij andere sporthallen. Tegelijkertijd is het ledenaantal toegenomen naar 250, waardoor de club fors is gegroeid. Hierdoor is een capaciteitsprobleem ontstaan. Uit het groeiende enthousiasme en de verminderde capaciteit volgde de wens om een eigen buitenveld te openen.

Het opzetten van het basketbalveld ging niet zonder slag of stoot. De gemeente had geen ruimte voor het veld beschikbaar. Naar aanleiding daarvan heeft Bouwbedrijf Van der Hulst hun grond aangeboden om op te bouwen. Verschillende gesprekken hebben in maart 2022 geleidt tot een overeenkomst. Directrice Yvonne van der Hulst wilde hier namelijk graag aan bijdragen voor de Voorhoutse gemeenschap door sporten te stimuleren. Echter moest de club ook nog €98.000 bij elkaar verzamelen om het sportveld daadwerkelijk te verwezenlijken. Dit is gelukt met behulp van verschillende fondsen, sponsoren en acties. Zo hebben alle leden met de Grote Club acties de meeste loten verkocht van alle basketbalverenigingen in Nederland, om geld op te halen. Daarnaast hebben ze een bijdrage van het Schipholfonds, Rabobank-fonds, Fonds1818, Kringloopwinkel Herenstraat, ViTeylingen en het Jacoba van Beierenfonds gekregen en hebben alle vaste sponsors flink geholpen.

Het basketbalveld op deze locatie zal echter tijdelijk zijn. De gemeente heeft een tijdelijke vergunning afgegeven, omdat het veld zich bevindt op industriegrond. De Forwodians hopen dat ze een nieuwe sporthal op Nieuw Boekhorstwaar het buitenveld mee naar toe verhuisd kan worden. De ontwikkeling van Nieuw Boekhorst en de nieuw te bouwen sporthal zijn nog niet rond.

Kinderen spelen enthousiast met elkaar op het nieuwe veld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in