foto PB

Voorhout – Tijdens de Feestweek in Voorhout worden geen gerecyclede bekers gebruikt. Gemeente Teylingen had dit met de betrokken horecazaken wel afgesproken. Eind augustus heeft de horeca echter besloten voor een niet-100% circulair bekersysteem.

Zij gebruiken een statiegeldsysteem: achter de bar wordt een plastic beker (statiegeld € 0,50) een of meer keren gevuld. Bij vertrek kunnen bezoekers de beker (heel of gebroken) inleveren aan de bar. De ondernemers zorgen zelf voor de afvoer van deze bekers. Vrijwilligers van Teylingen Schoon assisteren de Oranje Vereniging bij het schoonhouden van het evenemententerrein en het bewustmaken van bezoekers. 

Vanaf 1 januari 2024 is in de gemeente Teylingen bij gesloten evenementen het gebruik van plastic wegwerpbekers en – bakjes niet meer toegestaan.  

4 REACTIES

 1. Jammer dat de Oranjevereniging Voorhout en del lokale horeca niet het goede voorbeeld geven om de PET-glazen te gebruiken. Deze zijn immers, weliswaar niet voor festiviteiten, per 1 juli landelijk ingevoerd. Hiermee hadden zij voorloper kunnen zijn. Een gemiste kans!
  Als Teylingen Schoon zullen we zichtbaar aanwezig zijn. schouwen, zonodig mensen beleefd aanspreken en het terrein helpen schoon houden!

 2. Zeker een gemiste kans. In de feesttent van Sassenheim wordt al twee jaar gewerkt met de recyclebare hardplastic bekers. Dit werkt perfect. En blijkbaar is er dus ook al ervaring binnen Teylingen waar van geleerd kan worden.

 3. Wat zonde dat de Voorhoutse horeca dit laat liggen!
  Die €0,50 statiegeld zal niet veel veranderen, ik vrees dat er net als vorig jaar veel plastic op straat terecht zal komen.
  Dat doet Sassenheim beter!

 4. Ter aanvulling van mijn eerdere bericht nog het volgende.
  In Sassenheim gebruiken zij al 3 jaar PET glazen, maar hun festiviteit kent een ander formule, namelijk een afgesloten terrein met entree.
  In Voorhout geldt het voor de hele Herenstraat en vanaf vandaag wordt ook het gebied rondom het station betrokken waar vanaf vanmiddag de kermis is begonnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in