Beeld: gemeente Teylingen

Teylingen/Noordwijk – Een fietsbrug over de Haarlemmertrekvaart is het volgende onderdeel van het project Noordelijke Randweg rond Voorhout dat gerealiseerd gaat worden. De start van de bouw van de brug zal hoogstwaarschijnlijk begin volgend jaar zijn. De brug loopt van de Leidsevaart naar de bocht in de Noordelijke Randweg ten hoogte van het spoorviaduct. De gemeenteraad moet er officieel nog een klap opgeven, maar de kosten vallen binnen het krediet van 29.550.000 van het totale project waar ze al eerder mee akkoord zijn gegaan.

Na de fietsbrug is een zogenoemde bypass op het grondgebied van Noordwijk aan de beurt. Vanaf de Leeweg en achter het tuincentrum langs komt een fietspad dat aansluit op de Leidsevaart. Voor dit fietspad moet nog grond worden aangekocht en een bestemmingsplan gewijzigd worden. Het is daarom lastig in te schatten wanneer de aanleg zal starten, maar zeker na de zomer van volgend jaar.

Door het fietspad en de brug kunnen fietsers straks sneller en buiten het Voorhouts centrum om richting station.

8 REACTIES

    • Piet, jij ziet overal beren op de weg. Als verkeersdeelnemer, op de fiets, in de auto, op de brommer, als wandelaar, loop je nu eenmaal altijd een zeker risico. We moeten ervan uitgaan dat de meeste verkeersdeelnemers zich netjes gedragen, ook de chauffeur van de “wortelwasserij”.Ik vind de fietsbrug een prima plan.

  1. Sommige mensen kunnen alleen maar azijn zeiken.. groot gedeelte van die generatie doet het ook standaard op facebook.. om van te walgen.. en dat noemt men dan respect tonen!..

  2. AH je fiets er zeker nooit . Wat heeft dit met respect te maken . Ik kom er elke dag en weet waar ik over praat . Azijn zijner.

  3. Wat doet die fietsers bond in Noordwijk dan .Fiets borden die niet telezen zijn fiets paden die overgroed zijn van het vuil .Fietsen die mensen zelf ook . Dan moet er toch nog een hoop gebeuren om het veilig te maken .

  4. Als het zo gevaarlijk is Piet, zoals je zegt, waarom fiets je daar dan nog elke dag? Wat let je dan om een andere route te kiezen? Je moet “het gevaar” niet opzoeken. Maar ik durf te wedden dat je dan weer commentaar hebt op de alternatieve route! Bij sommige mensen zit het nu eenmaal in de genen om altijd negatief commentaar te leveren.

  5. Op zich een prima plan om een fietsbrug en bypass te realiseren maar veilig is het zeker niet en wordt het ook niet omdat de aansluiting van de Leidsevaart op de Van Berckelweg vervalt. Naast dat al het verkeer van en naar de Leidsevaart gebruik gaat maken van de bypass komt nu ook het fietsverkeer van en naar Voorhout daarbij terwijl er al een aansluiting is. De bypass werd eerder ook al fietsstraat genoemd. Dat wordt een hele drukke fietsstraat!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in