Nu staat er nog een garage op de plek waar de nieuwe ingang moet komen (foto: archief).

Noordwijk – Fietsers en voetgangers die Offem-Zuid verlaten via de nieuwe uitgang aan de Herenweg krijgen een eigen oversteek. Deze oversteek wordt verhoogd aangelegd, maar de fietsers en voetgangers krijgen geen voorrang op de auto’s. Dit is volgens de gemeente de veiligste optie voor de voetgangers.

De bewoners van het nieuwe appartementengebouw dat ook bij deze uitgang van Offem-Zuid wordt gebouwd, kunnen wel met de auto vanaf de Herenweg hun appartement bereiken maar als ze de wijk uit willen, moet dit via de andere uitgang van de wijk. Voor de aanleg van de oversteek verdwijnen vijf bomen, waar later dertien nieuwe voor in de plaats moeten komen.

Deze oplossing is met omwonenden besproken. De gemeente staat open voor suggesties van omwonenden voor een betere oplossing.

1 REACTIE

  1. Verleg de oversteek vanaf de Hogeweg naar de Voorstraat richting Beeklaan. Dan kunnen de oversteekplaatsen gecombineerd worden, met een vluchtheuvel. M.i. zijn 2 oversteekplaatsen veiliger dan 3 binnen een afstand van 150/200 meter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in