Hillegom – Een meerderheid van de gemeenteraad van Hillegom wil flexwoningen op bollengrond in Hillegom. Grond en gebouwen in het project Dunantstaete in het centrum van Hillegom kunnen worden aangekocht door de gemeente. Onderwerpen in het tv-programma het Stuur van Hillegom voor Robbert Jansen van Bloeiend Hillegom en Rory Semrek van D66.

1 REACTIE

  1. Er heft geen deelname of overleg plaatsgevonden met de bewoners van Hillegom en de verschillende bloembollengroepen/kwekers. Dit had van tevoren moeten gebeuren, in plaats van, zoals ze zeggen, nadat de provincie haar goedkeuring heeft gegeven, zodat de provincie beter geïnformeerd kan worden bij het nemen van beslissingen.

    Alle partijen falen in het nakomen van hun beloftes zoals vermeld in hun politieke manifesten, waarin werd verzekerd dat er geen bouwactiviteiten zouden plaatsvinden boven de bloemenvelden. Dit omvat ook de implementatie van flex-woningen, die naar verluidt minstens 15 jaar op hun plaats zouden blijven staan – roept dit echt een “tijdelijke” oplossing op?

    Bovendien ben ik onzeker over hoe ze van plan zijn om meer dan 400 plus 135 asielzoekerswoningen te accommoderen op een oppervlakte van 2,5 tot 3 hectare. Dit lijkt praktisch onhaalbaar tenzij ze van plan zijn om hoge flatgebouwen te bouwen, wat onredelijk zou zijn voor zo’n gebied. De meeste kleine plaatsen in Nederland, zoals dorpen ter grootte van Hillegom (of zelfs groter), verspreiden flex-woningen over verschillende locaties om naar mijn mening een meer inclusieve en integratieve samenleving te bevorderen, in plaats van een enkel gebied te belasten. En volgens dit videointerview zijn er duidelijk verschillende locaties verspreid over het dorp waar deze huizen kunnen worden geplaatst. Hoewel ik begrijp dat de bouw van 535 eenheden op één grote locatie in of rond grote steden logisch lijkt, lijkt het ongepast voor een dorp zoals Hillegom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in