Eén van de 4 treffers van Jan Passchier. Sebastiaan Mud en Sanne Koch wachten op de rebound die er niet komt (foto: Fluks).

Noordwijk – Fluks heeft in eigen huis weten te winnen van ESDO uit Kockengen. De blauw-witten bleken in een bij vlagen goede wedstrijd te sterk voor de hekkensluiter en behaalden een 22-17 overwinning.

Fluks kwam razendsnel uit de startblokken met twee scores in de eerste minuten. Daarna viel de wedstrijd redelijk stil en wist ESDO aan te haken. Wat hierna volgde was een vermakelijke eerste helft met prima aanvallen van de Noordwijkers, terwijl ook de gasten regelmatig trefzeker waren. De doelpuntrijke eerste helft werd met een 14-8 ruststand afgesloten.

In het tweede bedrijf zakte het niveau weg. Met te weinig variatie in de Fluks-aanvallen bleef ESDO vrij eenvoudig verdedigend overeind. Na drie opeenvolgende scores van de gasten was het gat nog vier punten, waarna Fluks de draad weer oppakte en de overwinning veiligstelde. Met een fraaie doorloop bracht ESDO de einstand op 22-17.

Een prima overwinning voor Fluks, dat daarmee haar positie in de middenmoot steeds steviger inneemt. Volgende week wacht Fluks de zware opgave om in de uitwedstrijd tegen ongeslagen koploper Korbis opnieuw punten te pakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in