Foto: Maaike van de Reep/archief.

Voorhout – Foreholte dames 1 heeft de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek bij Westfriesland/SEW 2 verloren de handbalsters ruim: 35-21.

Na drie gewonnen wedstrijden op rij zat de sfeer er goed in bij de Voorhouters. Echter beleefden ze in Nibbixwoud een totale off-day. Dit was meteen te merken aan het begin van de wedstrijd, toen SEW al snel op een 4-0 voorsprong kwam. Foreholte vroeg een time-out aan, die op het eerste gezicht effect leek te hebben. De ploeg van Patrick Jordaan kwam terug tot 4-3. SEW liet zich daarentegen niet zomaar de kaas van het brood eten en sloeg met snelle omschakelingen een gat van tien punten, naar 14-3. De paars-zwarten konden voor rust de schade nog enigszins beperken door het gat te verkleinen naar 18-10.

Na rust had Foreholte nog even het idee dat ze terug konden komen in de wedstrijd, totdat SEW na tien minuten in het tweede bedrijf weer uitliep. De marge kon niet meer verkleind worden en Foreholte liep zich vooral in de aanval vaak vast. In de omschakeling was de organisatie ook niet op orde, waardoor de Voorhouters geen vuist meer konden maken. De wedstrijd eindigde in 35-21.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in