Foreholte dames 1 na afloop van de wedstrijd tegen VZV (foto: instagram @hvforeholtedamesselectie).

Voorhout – Het is Foreholte dames 1 gelukt om het sterke spel van de laatste weken om te zetten in een overwinning. Na de afgelopen twee zenuwslopende wedstrijden waarin het kwartje de verkeerde kant op viel, boog JuRo Unirek / VZV zaterdagavond voor de handbalsters: de Voorhouters wonnen in eigen huis met 32-21.

Foreholte, nummer dertien op in de Eerste Divisie, liet al een aantal weken zien dat het snel spel kon spelen tegen hoge ploegen. In de openingsfase ging het dan ook gelijk op tegen nummer zeven VZV, waarna de ploeg van Patrick Jordaan van 3-3 uitliep naar 10-6. De paars-zwarten hadden de smaak te pakken voor het eigen publiek in sporthal de Tulp, want de ruststand bedroeg 18-10.

Na rust waakte Foreholte voor concentratieverlies en moest het even wennen aan de omgezette tactiek van de bezoekers. VZV had zowel aanvallend en verdedigend voor een nieuw plan gekozen en kwam in het tweede bedrijf terug tot 19-15. Coach Jordaan besloot hierdoor een time-out aan te vragen, met succes. Na de time-out kwam Foreholte beter in het eigen spel en was al snel een gat geslagen van zes punten. De Voorhouters waren zuiver in de passing maar misten nog steeds veel kansen in de afronding. Desalniettemin liep de thuisploeg uit naar 28-20 en kon het met een doorgewisseld team de overwinning over de streep trekken: 31-21.

Trainer Patrick Jordaan is trots op zijn ploeg: “We hebben net zoals vorige week erg goed spel laten zien. Tegen een tegenstander die op papier veel hoger staat, hebben we met overtuiging gewonnen.” Desondanks blijft de coach waakzaam als het gaat om de strijd onderin de Eerste Divisie: “We moeten nog twee wedstrijden, waarvan volgende week cruciaal is. We moeten niet denken dat we er al zijn.” Volgende week speelt directe concurrent Quintus tegen hekkensluiter de Tukkers. Foreholte speelt zelf tegen koploper VOC, die kampioen kunnen worden.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in