Speelster Pascalle Warmerdam legt aan voor een schot (foto: Maaike van de Reep/archief).

Voorhout – Foreholte dames 1 heeft zaterdagavond niet kunnen winnen van ZAP. De wedstrijd ging constant gelijk op, totdat de Voorhouters in de slotfase erg slordig werden in de aanval. De thuisploeg uit Breezand profiteerde en liep uit, waardoor het team van trainer Patrick Jordaan met lege handen naar huis ging: 32-29.

Foreholte worstelde nog steeds met de invulling van de weggevallen Merel van Drueten. Desondanks waren de eerste twee goals van de wedstrijd voor de Voorhouters, waarna ZAP alweer snel op gelijke hoogte kwam. Het was stuivertje wisselen voor de voorsprong, totdat Foreholte een klein gat wist te slaan naar 10-13. Vooral defensief stonden de paars-zwarten sterk. Aanvallend liep het echter niet altijd even goed, waardoor de thuisploeg in de wedstrijd bleef. Vlak voor rust kwamen de Breezanders dan ook via een paar snelle breaks op 17-17, terwijl Foreholte iets sterker was.

Na de rust ging het spel opnieuw over en weer en kon geen van beide ploegen echt op voorsprong komen. In sporthal de Zwaluwenvlucht hing daarnaast nog een onsportieve sfeer, waardoor het hier en daar wat onaardiger werd. De teams lieten zich allebei echter niet uit het eigen spel halen en bleven maar scoren, tot aan 26-26. Foreholte belandde in een erg slordige fase, waarin de aanvallen niet eens dichtbij het doel van ZAP kwamen. De ene bal ging uit, de andere veranderde al snel in een tegenaanval voor de thuisploeg. ZAP profiteerde, sloeg een gat en kwam vlak voor het einde van de wedstrijd op 31-28. Een te groot gat om nog goed te maken voor Foreholte, waardoor de wedstrijd in 32-29 eindigde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in