Foto: Maaike van de Reep/archief.

Voorhout – Foreholte dames 1 heeft zondag ruim verloren van Quintus 2. De Voorhouters waren zichzelf niet en zakten op bepaalde momenten in de wedstrijd zelfs door een ondergrens heen. Uiteindelijk werd er met tien punten verschil verloren: 36-26.

Foreholte was de laatste weken vooral aan het verbeteren in de openingsfase van de wedstrijden. Tegen het opleidingsteam van Quintus ging dit echter mis, waardoor de Voorhouters al snel op achterstand kwamen. De thuisploeg was snel in de omschakeling en kreeg van Foreholte daar meerdere mogelijkheden voor. De afronding van het team van Patrick Jordaan was namelijk slordig en eindigde vaak in een tegenaanval. Zo stond het halverwege de eerste helft al 11-2, een tussenstand die weinig aan de verbeelding over liet.

Na een time-out probeerde Foreholte het anders neer te zetten, onder andere door meerdere keren te wisselen. Dit bleek minder goed te werken dan verwacht, want in de rust was het verschil tien punten: 18-8. Een omzetting in de verdediging was de volgende troef, wat iets beter leek te werken. Na rust kreeg Foreholte even het gevoel dat er misschien nog iets te halen viel in Kwintsheul, toen het verschil snel werd teruggebracht naar acht punten. Echter konden de Voorhouters deze opwaartse mars niet volhouden en kwam Quintus weer terug in het eigen spel. De score kwam zelfs op 29-14 te staan, waarna de thuisploeg een tandje terugschakelde. Het gaf Foreholte de mogelijkheid om de schade te beperken, waardoor de eindstand uiteindelijk op 36-26 kwam te staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in