Foto: Maaike van de Reep / archief.

Voorhout – Foreholte dames 1 is er niet in geslaagd om punten weg te snoepen bij VOC. De Amsterdammers werden in eigen huis tegen de Voorhouters officieel kampioen. Een wedstrijd waarin de ploeg van Patrick Jordaan constant in de achtervolging moest eindigde in 31-25.

Vorige week was VOC al officieus kampioen, aangezien de handbalsters uit Amsterdam-Noord alleen nog op doelsaldo ingehaald konden worden. Toch wilde de koploper maar al te graag voor het eigen publiek officieel de titel van de Eerste Divisie binnen halen. Dit was direct te zien in de openingsfase: binnen no-time was de score 4-0. Na een time-out aan Voorhoutse zijde kwam Foreholte beter in de wedstrijd. De paars-zwarten kwamen terug naar 4-3, waarna VOC toch weer uitliep. Het bleek het wedstrijdbeeld te worden. Foreholte probeerde de thuisploeg uit het eigen spel te halen maar fouten werden snoeihard afgestraft. Toch lieten de Voorhouters zich de kaas niet van het brood eten en sloten ze keer op keer aan. De ruststand bedroeg hierdoor 15-13.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Foreholte koos meerdere verdedigingstactieken, waardoor VOC elke aanval anders op moest zetten. Dit betaalde zich uit, alleen kon de ploeg van Patrick Jordaan zelf ook moeilijk het net vinden. De keepster van VOC liet zien waarom de ploeg de minste goals tegen kreeg van de gehele competitie. In een zwakkere fase van de bezoekers liepen de Amsterdammers zelfs uit naar 25-16. Al kwam Foreholte nog terug naar een verschil van zes, spannend werd het niet meer. De wedstrijd eindigde in 31-25.

De Voorhouters zagen directe concurrenten ZVBB en Quintus winnen, waardoor de degradatiestrijd weer zenuwslopend is. Foreholte en ZVBB staan op negentien punten, Quintus op achttien. Foreholte-trainer Patrick Jordaan is er echter van overtuigd dat zijn ploeg handhaaft: “Volgende week spelen we tegen de tegenstander waar Quintus dit weekend van won. Een ploeg in mindere vorm, terwijl wij juist in een goeie flow zitten. Wij hebben het volledig in eigen hand.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in