Foto: Maaike van de Reep/archief.

Voorhout – Foreholte dames 1 heeft zaterdag in de eigen sporthal De Tulp gelijkgespeeld tegen Fortissimo. De bezoekers uit Cothen stonden een stuk lager op de ranglijst, maar stonden bijna de hele wedstrijd op voorsprong. In Voorhout hing er dan ook een opgeluchte sfeer toen na een uur handballen de gelijke stand op het bord stond: 26-26.

De achtste plek op de ranglijst had Fortissimo met name te danken aan de matige seizoensstart die de ploeg kende. De Cothenaren werden vorig seizoen namelijk tweede en hebben dus genoeg kwaliteit in het team zitten. Dit werd vroeg in de wedstrijd ook wel duidelijk: het spel ging gelijk op tot aan de 5-5. Foreholte, die zonder sleutelspeelster Merel van Drueten speelde door de blessure van vorige week, was zoekende maar pakte wel als eerste de voorsprong (6-5). Het bleek een zeldzaam moment te zijn, want Fortissimo kwam al vlug langszij en ging zelfs met een voorsprong van 10-11 rusten.

Na de pauze beschikten de Voorhouters over Zoë de Ridder, die als één van de weinige speelsters ervaring had op de plek van de weggevallen Van Drueten. Ondanks de aanwezigheid van De Ridder kwam Foreholte slecht uit de kleedkamer en keken de handbalsters al snel tegen een achterstand van 11-14 aan. Het bleek een kat-en-muisspel te worden in het tweede bedrijf, waarin Foreholte steeds dichterbij Fortissimo kwam, om vervolgens weer wat verder op achterstand te komen. Pas bij een score van 19-19 werd de voorsprong voor het eerst weggepoetst.

Fortissimo wist weer een magere voorsprong op te bouwen, waardoor het al snel duidelijk werd dat het een spannende slotfase zou worden. Zes minuten voor tijd kwam Foreholte op 24-24, om vervolgens zelfs nog kort de voorsprong te pakken. Echter kwam Fortissimo toch veertig seconden voor tijd op 26-25 en was het voor de Voorhouters weer zaak om te scoren. Dit deden ze uit een open kans. De allerlaatste aanval van de bezoekers werd geblokt, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in