Foto: instagram @hvforeholtedamesselectie / archief

Voorhout – Foreholte dames 1 heeft zaterdagavond dubieus verloren van ZAP. In de slotfase was er verwarring over de tussenstand waardoor de Voorhouters gelijk dachten te spelen tegen de nummer tien uit de Eerste Divisie. Echter kwam de arbitrage na afloop van de wedstrijd terug op de eindscore, welke genoteerd werd als 30-29.

In de eerste helft had Foreholte moeite met het spelen van het eigen spel. Aanvallend en verdedigend was het erg zoeken voor de paars-zwarten, die ook moesten wennen aan de volle zaal in Breezand. ZAP kwam op een voorsprong van 15-10, welke voor rust nog deels verkleind werd tot 16-13 door Foreholte.

Na rust kreeg de ploeg van Patrick Jordaan de smaak meer te pakken. De achterstand werd snel omgebogen naar een gelijke stand van 20-20. De Voorhouters kwamen zelfs op een voorsprong van 21-22. In deze fase miste Foreholte drie penalty’s en veel open kansen, waardoor ze zichzelf niet beloonden. ZAP vocht zich terug in de wedstrijd en kwam 27-24 voor. Toch lieten de paars-zwarten het er niet bij zitten en was even later een 28-28 stand te zien. Wat volgde was een spannende maar rommelige slotfase. De thuisploeg kwam op 29-28 met nog ongeveer tien seconden op de klok. Toen Foreholte wilde aanvallen, sprong de klok drie seconden naar voren en was plotseling een 30-28 tussenstand te zien. Foreholte was zelf echter nog in de overtuiging dat het 29-28 stond en scoorde in de allerlaatste seconde. Het feest was er aan Voorhoutse zijde, de teleurstelling aan de kant van ZAP. Echter vertelde de arbitrage na afloop van de wedstrijd dat de score niet 29-29 maar 30-29 bedroeg. De scheidsrechters hadden naar eigen zeggen zelf niet de score bijgehouden en gingen van de stand van het scorebord uit. Een hoop tumult volgde en Foreholte heeft laten weten dat het een aanklacht heeft ingediend. De kans is dus groot dat de wedstrijd nog een staartje krijgt.

Voor Foreholte had een gelijkspel een belangrijk punt opgeleverd in de strijd tegen degradatie. Directe concurrent ZVBB’21 won namelijk plotseling van koploper VOC. De nummer dertien (Foreholte), veertien (ZVBB’21) en vijftien (Quintus 2) staan nu binnen één punt van elkaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in