Foto: Instagram @ hvforeholtedamesselectie / archief

Voorhout – Het is Foreholte dames 1 niet gelukt te winnen van Westsite 1. De Voorhouters deden niet onder maar verloren wel: 25-23.

De Amsterdammers stonden twee punten boven Foreholte, wat niet terug te zien was in de openingsfase. De ploeg van Patrick Jordaan stond al snel 3-6 voor, waarna een gat van drie punten constant werd gehouden. De paars-zwarten waren minder slordig in de passing dan vorige week en het tempo lag hoger, wat resulteerde in snel en zuiver spel. Kort voor rust kwam de thuisploeg toch wat dichterbij, wat resulteerde in een 13-14 ruststand.

Na de pauze viel Foreholte opnieuw in de eigen val. De voorsprong werd een achterstand van 17-16. Dit keer was niet de passing maar de afronding het probleem aan Voorhoutse zijde. Open kansen en penalty’s werden gemist, waardoor de aansluiting niet gemaakt kon worden. De bezoekers speelden opnieuw vooral tegen zichzelf, waardoor Westsite de voorsprong vast kon houden. De score liep uit naar 21-18, terwijl Foreholte steeds terugkwam tot één punt achterstand. Coach Patrick Jordaan zei het volgende: “Ik zag verbetering, want de passing was een stuk secuurder. Echter was de zakelijkheid er niet, maar de vechtlust wel.” De wedstrijd eindigde in 25-23, waardoor Foreholte nu op de 13e plek staat.

In de eerste divisie degraderen twee van de zestien ploegen. Jordaan kijkt zelf liever naar boven dan naar beneden: “Ik baal van het resultaat, maar in de eerste helft van het seizoen hebben we zoveel stappen gemaakt dat ik niet bang ben voor degradatie. Ik denk dat wij in de top tien kunnen eindigen, of daarboven.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in