Foto: Maaike van de Reep.

Voorhout – Foreholte dames 1 heeft in een spannende wedstrijd voor de derde keer op rij gewonnen. De ploeg van Patrick Jordaan ging mee in de Voorhoutse feestsferen en won in eigen huis van Beekse Fusie Club: 33-28.

De speelsters van beide teams voorafgaand aan de wedstrijd (foto: Maaike van de Reep).

Beekse Fusie Club (BFC) stond bekend als een tegenstander uit de top vijf, met enkele ex-eredivisiespeelsters in de ploeg. Ook voor Foreholte was dit te merken, want in de openingsfase was het team uit het Limburgse Beek razendsnel in de omschakeling. De Voorhouters lieten zich echter niet kennen, waardoor het tot aan 9-9 stuivertje wisselen was voor de voorsprong.

Na deze tussenstand liep BFC dan toch uit. De Beekenaren hadden de overhand en sloegen een gat naar 11-15. Vooral de schoten van afstand van de bezoekers waren levensgevaarlijk en bijna altijd raak. Foreholte liet echter meteen zien waarom het de afgelopen weken zo succesvol is en rechtte de rug nog voor rust. De paars-zwarten kwamen terug en zelfs op voorsprong: 16-15.

Speelster Pascalle Warmerdam legt aan voor een schot (foto: Maaike van de Reep).

Na rust werd er opnieuw, net zoals vorige week, direct een groot gat geslagen. De thuisploeg liep uit naar 20-15. Trainer Patrick Jordaan zou na afloop de uitleg geven dat Foreholte ‘slimmer is geworden in overtalsituaties’, waardoor ze vaak grote voorsprongen kunnen opbouwen. In tegenstelling tot vorige week liet de tegenstander het er niet bij, na de marge van vijf goals verschil. BFC bleef scherp en snel in de omschakelingen en kwam keer op keer terug tot drie punten verschil. Foreholte liet het echter niet toe dat de bezoekers dichterbij kwamen en vertaalde de voorsprong in twee punten: de eindstand bedroeg 33-28.

Foreholte is na drie wedstrijden nog steeds niet verslagen en staat met zes punten uit twee wedstrijden op de vierde plek in de Eerste Divisie. Volgende week gaan de Voorhouters op bezoek bij Westfriesland/SEW 2.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in